שלום סיימתי תואר ראשון במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, אני בן 36, עובד בחברת אינטרנט ובעל משפחה. אני חושב על לימודי הוראה (באנגלית או אזרחות). שאלותיי הן: האם כדאי מבחינת השכר המשולם למורים, מה השכר ההתחלתי? האם לא מבוגר מדי מבחינת הגיל להתקבל לבה"ס? האם יש דרישה למורים בכלל ובפרט במקצועות שציינתי- אנגלית/אזרחות? לימודיההראה הם פעמיים בשבוע, וככ הנראה אצטרך לזוב את העבודה ולחפש עבודה אחרת, האם יש אפשרות שיקבלו אותי בבה"ס כמורה מחליף או משהו אחר? אני בעל משפחה וחייב לעבוד בתקופת הלימודים. אולי משהו עם משמרות?
י
יואל
היי
היי, כאחד שעבר הסבה כזאת, אני יכול להגיד לך שיש הרבה סיפוק במעבר. השכר ההתחלתי הוא 5300, מכובד יותר מהרבה עבודות, אך עדיין, כמובן, לא מושלם, אני משתכר פחות מאשר בעבודתי הקודמת שהייתה בתחום התקשורת. עם זאת, אני מרגיש סיפוק יותר גדול בעבודה ותחושה של שליחות. לא מאוחר בגילך ללמוד, היו איתי בהסבה גם אנשים שעברו את גיל ה-40, הרבה אנשים מחפשים שינוי מקצועי בשלב כלשהו בחייהם. יש דרישה גבוהה למורים באנגלית ומתמטיקה אך עם זאת רוב מקצועות ההוראה הינם נדרשים ולא צריכה להיות בעיה מיוחדת במציעת עבודה. היתרון באנגלית על אזרחות לדעתי היא האופציה הגדולה יותר לשיעורים פרטיים. אני עברתי את ההסבה בבית ברל, היתרון לדעתי במכללה הוא הגמישות שנותנים לך בהרכבת המערכת וכמובן היחסי אנוש בין הסגל לסטודנטים.
ג
אני מודה לך על המידע, אני עדיין מתנדנד לגבי השינוי הזה, אבל נראה לי שהכיוון הוא חיובי בהחלט.