שלום, אני באמצע לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי במל"א - מרכז הלימודים האקדמי אור יהודה. ורציתי לשאול באילו מקומות יש תואר שלישי בייעוץ חינוכי או חינוך? והאם יש אפשרות להתחיל את לימודי התואר השלישי במקביל לתואר השני והיכן זה אפשרי?
נ
נועה סטרוז
תואר שלישי בייעוץ חינוכי/חינוך
שלום אושרת,
ישנם כמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ המציעים לימודי תואר שלישי בחינוך - אוניברסיטת תל אביב, בר אילן, חיפה, העברית, בן גוריון ועוד. הדרישה הממוצעת במוסדות הלימוד השונים למסלול הרגיל לתואר שלישי הינה למועמדים בעלי ציון 88 בתואר השני (לפעמים גם פחות) יחד עם ציון גבוה מ-88 בתזה. כמובן שישנם גם מסלולים נוספים שתנאי הקבלה שלהם משתנים בין מוסד לשני אך לרוב הדרישה היא לממוצע של לפחות 90 והמלצות אקדמיות שונות. סטודנטים בעלי תואר שני במסלול ללא תזה או במסלול המשיק לחינוך יידרשו ללימודי השלמה. לגבי לימודים במהלך התואר השני - מדובר בעניין מאוד פרטני במוסדות הלימוד שציינתי. כל מוסד לימודים בוחן כל מקרה לגופו, לעיתים יאשרו לסטודנטים להתחיל כבר במהלך התואר השני ולעיתים לא - אני ממליצה לך מאוד לפנות למוסדות הלימוד המעניינים אותך בשביל לברר.
בכדי לברר לגבי מסלולי לימוד לתואר שלישי בייעוץ חינוכי אני ממליצה לך לפנות גם כן למוסדות הלימוד שציינתי קודם לכן או לפנות ישירות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.