בת 27 בעלת תעודת בגרות עם 19 יחידות בלבד, מעוניינת ללמוד חינוך מיוחד אבל לא בהכרח לימודי תואר אלא לימודי תעודה מוסמך בכיר ולהקפצת משכורת הבנתי שללימודי תעודה שכזאת אין מלגות אלא רק ללימודי תואר השאלה היא אם זה אותו מחיר לשנה אז אולי באמת שווה לי ללמוד לתואר. אני קצת חוששת מלימודים לתואר כי לא היה לי קל בכלל בתיכון ואני מפחדת שהרמה לתואר גבוהה אם את יכולה לעזור לי להחליט אודה לך מאוד
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך מיוחד
שלום רחלי,
לרבים מאיתנו קשה בבית הספר היות ומדובר בתקופה בה היינו צעירים, לא חשבנו על העתיד ולא השקענו בו יותר מידי ולכן אנחנו זוכרים את חווית הלמידה בתור משהו שלילי. כמו כן, מרבית האנשים שמתחילים במסלול של מוסמך בכיר משלימים אח"כ לתואר בחינוך היות והתנאים טובים יותר וזכאות לכפל גמול על תעודת הוראה ועל תואר אקדמי.
תנאי הקבלה למסלול לתואר ראשון בחינוך מיוחד בכל מוסדות הלימוד בארץ הינה לפסיכומטרי (מעל 480) ו/או בגרות מלאה בממוצע של 80+. תנאים אלו משתנים מעט בין מוסד לימודים אחד לשני אך כולם דורשים לפחות אחד מהם ולכן יהיה עלייך לבצע מספר השלמות לפני תחילת הלימודים.
בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי חינוך מיוחד" מכללת לוינסקי, מכללת אחווה, דוד ילין, גבעת וושינגטון, אוניברסיטת בן גוריון ועוד. מרבית מהמכללות הללו ואחרות מציעות גם מסלולים למוסמך/בכיר.
צירפתי עבורך טופס מקוון ליצירת קשר עם היועצים שלנו ואני ממליצה לך לפנות עליהם על מנת לקבל מידע נוסף בתחום בכדי שתוכלי להחליט מה הוא המסלול המתאים עבורך ביותר.