שלום רב, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה (עם ניהול משאבי אנוש ותקשורת) ותואר שני בניהול סכסוכים ומו"מ. אני מתעניינת בלימודי הוראה בפסיכולוגיה או במדעי החברה? מה עדיף מבחינת עבודה? ואם לא למדתי סוציולוגיה בתואר ראשון עדיין ניתן ללמוד מדעי החברה או רק פסיכולוגיה? בנוסף רציתי לדעת כמה זמן מתקיימים הלימודים, ואיפה ניתן ללמוד זאת באזור ירושלים- תל אביב. תודה!
נ
נועה סטרוז
תעודת הוראה - בחירת תחום
שלום לי,
בחירת מסלול לתעודת הוראה צריכה בין השאר להיות קשורה גם לתחום בו את מתעניינת יותר ולא אך ורק לעבודה במיוחד בתחום ההוראה שבו אין הרבה הבדל בין מרבית המקצועות מבחינת הצעות עבודה. בשני התחומים תוכלי להשתלב לאחר ההתנסות והשלמת הלימודים במסלולים לחינוך פורמלי ובלתי פורמלי, בבתי ספר ומתנ"סים שונים בערים השונות בארץ ועוד.
תנאי הקבלה ללימודי הוראת מדעי החברה הינם: מועמדים (סטודנטים למדעי החברה) שסיימו 4 סמסטרים אקדמים, בוגרי תואר ראשון ועוד. מועמדים בעלי תואר ראשון בתחום שאינו מדעי החברה יידרשו לקורסי השלמה המשתנים בין מוסד לימודים אחד לשני. בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי הוראת מדעי המדינה - אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת עמק יזרעאל ועוד.
במסלול ללימודי הוראת פסיכולוגיה הדרישה משתנה גם היא ממוסד למוסד אך הדרישה הבסיסית היא למועמדים שסיימו לימודי פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות. מוסדות הלימוד המציעים לימודי הוראת פסיכולוגיה הינם: אורנים, האוניברסיטה העברית, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת חיפה ועוד.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות לצוות היועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.