היי, אני עומדת לפני ההחלטה מה ללמוד ואני מתלבטת בין גננת שיח למורה ללקויות למידה בבית ספר , האם אפשר לדעת מה השכר שמקבלים בתפקידים אלו, האם יש ביקוש לתפקיד ,ממה שהבנתי בשביל המקצועות האלו צריך ללמוד תואר בחינוך מיוחד ..אני ללא פסיכומטרי אבל הבנתי שרוב המכללות מקבלות לתואר זה גם עם ממוצע בגרות גבוה, על איזה מכללות ממליצים? תודה:)
ש
שני יונגר
לימודי חינוך מיוחד ותעסוקה
שלום שיר,
גננת שיח היא בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד ותעודת הוראה בחינוך מיוחד לגיל הרך. לגבי מורה ללקויות למידה, יש הבדל בין מורה לחינוך מיוחד ולמי שעברה הכשרה ללקויות למידה. ההכשרה ללקויות למידה היא לימודים לתואר נוסף או לתעודה נוספת מעבר לתואר הראשון ותעודת ההוראה. לגבי השכר, השכר הוא כשל מורות לחינוך מיוחד שהוא מעט יותר גבוה מזה של מורות שאינן מורות לחינוך מיוחד. חשוב לי שתיקחי בחשבון כי ייתכן מאוד שלפני שתוכלי להשתלב בתפקידים כאלו תצטרכי לעבוד כמורה או כגננת מהשורה, התפקידים הללו מאוישים על-ידי מורות או גננות מנוסות בדרך כלל. לגבי מכללות לחינוך, צירפתי לך את רשימת כלל המכללות לחינוך. שימי לב כי כמעט תמיד יש אפשרות להתקבל במסלול קבלה ישירה על סמך תעודת בגרות וכן על סמך תעודת בגרות ופסיכומטרי. הכל תלוי בממוצע תעודת הבגרות שלך.