שלום, אם אני לומדת חינוך מיוחד לגיל הרך 0-6, האם אני יכולה להיות גם גננת "רגילה" או רק גננת לחינוך מיוחד? האם זה גם לכיתות א-ב?
ומה לומדים בתחום של החינוך המיוחד לגיל הרך? והאם ניתן לקחת חלק בתוך פרטי הלימוד שלומדים ולהתמחות רק בהם?
תודה
ש
שני יונגר
לימודי חינוך לגיל הרך- גננות
שלום טליה,
גננת שלומדת במסלול לחינוך המיוחד יכולה לעבוד גם בחינוך הרגיל. לגבי כיתות א-ב מדובר בתעודת הוראה לגילאי 6-8 ולא תעודה של גננת שהן תעודות אחרות. יחד עם זאת כאשר תסיימי את הלימודים ואת לימודי תעודת ההוראה לגיל הרך תוכלי לעשות הרחבת הסמכה לכל קבוצת גיל אחרת בחינוך שתרצי. לגבי השאלה האחרונה שלך, היא לא ממש ברורה לי, לכן צירפתי לך הסבר על לימודי חינוך לגיל הרך שאולי תמצאי שם את התשובה לשאלה שלך. את כמובן מוזמנת לחזור ולהסביר מה בדיוק רצית לשאול ואשמח לענות.
גננת משלימה קשורה לחינוך מיוחד?
שלום, הבנתי עפ"י קריאה במקומות שגננת משלימה זו גננת שקשורה לחינוך מיוחד, האם זה כך? מעבר לכך, האם גננת משלימה רק מגיעה לגנים, לטיפול בכמה ילדים כל פעם (כך נאמר לי) ואם כן מה עלי ללמוד על מנת להיות כזו גננת משלימה שמגיעה לגנים? תודה.
ח
חסןי
התנסות
מי שלא עובר את ההתנסות שלו בהוראה, האם הוא יכול לעבור מכללה ולעבור את ההתנסות ואת הלימודים? מה עושים במצב כזה?
נ
נועה חזן
התנסות משרד החינוך
שלום רב,
כדאי לבדוק זאת ישירות מול המפקחת האזורית של משרד החינוך במחוז שלך - לא הייתי ממליצה לעזוב לפני שתקבלי תשובות בכתב כדי לוודא שאת במקום הנכון ולא תעשי טעויות שאי אפשר לתקן.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ח
חסוי
התנסות מעשית
היי, אם לא מעבירים אותי בהתנסות המעשית, יש משהו לעשות בנידון? לא רוצה מסלול אחר מה עושים במצב כזה ? תעזרו לי
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
התנסות מעשית
היי,
ברוב התארים אשר כוללים התנסות - ההתנסות מן הסתם היא חלק חשוב מאוד על מנת לסיים את הלימודים.
למיטב ידיעתי, באם לא עברת התנסות מסוימת תצטרכי לבצעה שוב או לבצע התנסות במקום אחר אך בכל מקרה אני לא חושבת שיש דרך "לעקוף" את זה ויהיה עליך בדרך כזו או אחרת לעבור את ההתנסות בהצלחה.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים.
מ
מסתורית
להוריד את מקצוע התנך ולהמשיך עם לימודי חינוך מיוחד
היי רציתי לשאול , אם אני סטודנטית לתנך וחינוך מיוחד האם אני יכולה להוריד את התנ״ך ולהמשיך רק עם הלימודים של החינוך מיוחד כמורה? זה אפשרי לעשות?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי חינוך מיוחד
היי,
זה אפשרי להפריד בין החוגים במידה ואת לומדת בתואר דו חוגי. אם תכנית הלימודים שלך מאוחדת כתכנית אחת זה כנראה יהיה לא אפשרי.
בכל מקרה אני מציעה לך לפנות למזכירות של החוג שלך ולברר כיצד לבטל את אחד החוגים. כסטודנטית אני יכולה לומר שבדר"כ ניתן להגיש בקשה להפסקת הלימודים בחוג מסוים דרך האזור האישי וכמובן מול מזכירות החוג. כמובן שיהיה עליך לוודא שתעודת ההוראה אינה מותנת בלימודי התנך ושאת משלימה את לימודי תעודת ההוראה במסגרת הלימודים.