עבודה בהוראה – שלום לכולם, אם אפשר לעשות לי סדר בבקשה: כיצד ניתן להגיע להיות מורה? מהם הערוצים הקיימים? לימוד תחום מסוים ואז לעשות בו תעודת הוראה? או מסלול ישיר ל"הוראה"? תואר בחינוך? ומה ההכשרות הנדרשות בשביל להיות מורה ביסודי, בחטיבה או בתיכון? ואולי אף במוסדות אחרים? לצורך העניין – בלשון עברית. תודה מראש לעוזרים!
מ
מכללת אורנים
לימודי חינוך והוראה
ניב שלום ותודה על פנייתך. על מנת להיות מורה ללשון עברית תצטרך ללמוד לתואר ראשון והוראה. אני ממליצה ללמוד במקום בו לימודי החינוך ולימודי תעודת ההוראה נלמדים במקביל ויש התנסויות מעשיות לאורך כל ארבעת שנות הלימודים. בעת הרשמתך ללימודים תצטרך לבחור שכבת גיל אותה תרצה ללמד וכן תחום התמחות - לשון עברית למשל נלמדת במסגרת הפקולטה למדעי החברה והרוח, בוגרי החוג מסיימים עם B.A בחוג ללשון עברית ועם תעודת הוראה בלשון לבית הספר היסודי או העל יסודי (בהתאם לבחירה). תנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד ועומדים לרוב על ממוצע 93 ומעלה בבגרויות או ציון משולב (בגרות+פסיכומטרי) מעל 530. עכשיו שאתה יודע מה התהליך, אני ממליצה לך לפנות למוסד האקדמי בו אתה מעוניין ללמוד ולשאול אודות הלימודים אצלם מבחינת תנאי קבלה ומהלך הלימודים. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.