היי, אני מתעניינת בתואר שני בתחום החינוך, אך מתלבטת בין לקויות למידה - תואר שמקנה בפועל אפשרויות אבחון (אם הבנתי נכון) לבין ייעוץ חינוכי..השאלה שלי היא איזה מקצוע יותר מבוקש? הבנתי שיש בעיית תקנים בכל הקשור בייעוץ וקשה למצוא עבודה וכי השכר לא מתגמל משמעותית (בין 300-500 ש"ח תוספת). מעניין אותי לדעת איזה תחום מבוקש יותר (גם אם לא ציינתי אותו כאן), כמובן שקשור לחינוך והוראה. וכמובן באיזה מקצוע השכר יותר מתגמל..
תודה רבה :)
ש
שני יונגר
בשני התחומים יש קושי למצוא עבודה במשרה מלאה
שלום שני,
לכל אחד מהמקצועות הללו יתרונות וחסרונות. קשה מצד אחד למצוא עבודה ביועצת חינוכית, והרבה פעמים יש לעבוד בכמה משרות חלקיות כדי להגיע ל 100% משרה. אך בעבודה הזו יש הרבה סיפוק ועניין לעוסקות בה. לגבי לקויות למידה, גם כאן יש קושי למצוא עבודה כי עיקר התעסוקה היא לאו דווקא באבחון, כי אלו לא לימודי איבחון הכיוון שלהם הוא יותר לתחום של שילוב. שזו עבודה מעולה למורות בתחומי החינוך המיוחד, אך גם כאן יש היצע נמוך יחסית. אין זה אומר שלא תצליחי למצוא עבודה בתחום זה או אחר, אך קחי זאת בחשבון שיש תחרות גדולה וגם צריך לא מעט מזל כדי למצוא עבודה. מומלץ במהלך הלימודים לעבוד כמורה כדי ליצור קשרים ויחסים החשובים כל כך להשגת עבודה בהמשך הדרך.