שלום, לפני כעשר שנים התחלתי לימודי הוראה לתואר B-ED באנגלית. לאחר 3 שנות לימודים מתוך 4 החלטתי לעזוב כאשר השלמתי 80% מחובותי כולל התנסות מעשית בבית ספר במשך 3 שנים. לפני כשבועיים חזרתי למכללה בה למדתי במטרה להשלים את התואר והם מבקשים ממני לחזור על קורסים שכבר השלמתי בהצלחה בטענה שהתכנים השתנו. בסיכום הכללי אני צריכה לחזור על שנתיים ובנוסף לעשות עבודה מעשית מחדש. ישנם קורסים שעשיתי שכבר לא קיימים במערכת וישנם קורסים חדשים שאני חייבת להשלים. אני מבינה שיש חוק התיישנות אבל זה נראה לי לא הגיוני כי באותה מידה ישנן מורות שעובדות במערכת ללא תואר אלא רק עם הסמכה של 3 שנים כפי שהיה נהוג בעבר. כרגע אני עובדת בבית ספר תיכון כמתגברת עם קבוצות קטנות כהכנה לבגרות. האם זה נחשב התנסות? האם המכללה יכולה להעניק לי תעודת הוראה ללא תואר? האם יש אפשרות שמכללות אחרות יכירו לי במה שלמדתי עד כה?
ש
שני יונגר
השלמת תואר בחינוך ותעודת הוראה
שלום אורטל,
כיום כבר לא ניתן ללמוד בסמינר למורות ללא תעודת הוראה כפי שהיה בעבר. הדבר נהוג רק במגזר החרדי. בכל אופן, במידה ואת מעוניינת בקביעות במערכת החינוך תואר אקדמי הוא חובה. לגבי עניין התיישנות הלימודים שלך. תקופת ההתיישנות המקובלת ללימודים אקדמיים היא 7 שנים. ובהחלט תוכניות הלימודים משתנות משמעותית בפרק הזמן הזה ולכן את חייבת לחזור על קורסים שלמדת כבר. אני מבינה את התסכול שלך, כי למעשה את עוסקת בדרך מסוימת בהוראה, אך היא אינה פורמלית ולכן לא תוכלי ליהנות ממנה כשעות התנסות המחייבות גם דיווח ומעקב של מדריך מטעם משרד החינוך והאקדמיה.