רציתי לעמוד על ההבדלים בתנאי הקבלה ל2 התארים .על אפשרויות הקידום. אני מעוניינת להגיע לעמדת ניהול בהמשך דרכי. האם אפשרי ב2 המסלולים?
מ
מכללת אורנים
M.Teach או M.ed
מירב שלום ותודה על פנייתך. תכנית m.teach מיועדת לבוגרי תואר ראשון בתחומי דעת הנלמדים בבית הספר העל-יסודי, שמעוניינים להשתלב במערכת החינוך כמורים וכמחנכים בבית הספר העל-יסודי. תואר M.ed הוא תואר מוסמך בחינוך בתכנית מסויימת (למשל: תכנית רב תחומית, ניהול וארגון מערכות חינוך,הוראת מדעים) תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות האקדמים השונים אבל לרוב הם: לתכנית M.teach- נדרש תואר ראשון באחד מתחומי הדעת הנלמדים בבית הספר העל-יסודי בציון משוקלל 80 ומעלה, ועדת קבלה וידע באנגלית ברמה של "מתקדמים 2" משש השנים האחרונות . לתואר M.ed - תנאי הקבלה תלויים בתכנית בה תבחרי. מאחר ואת מעוניינת להגיע לעמדת ניהול אני ממליצה לך לפנות לתואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך, תנאי הקבלה לתואר זה הם: תואר ראשון בממוצע משוקלל של 80 לפחות, תעודת הוראה, ניסיון של חמש שנים לפחות בעבודה חינוכית,וניסיון בתפקידי ניהול והובלה. ריאיון אישי , ידע עדכני באנגלית ברמה של מתקדמים 2 משש השנים האחרונות. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.
מ
מירב
עוד שאלה..
תודה על התשובה יש לי עוד שאלה: כרגע אני שוקלת להתחיל m.teach כי יש לי תואר ראשון אבל לא תעודת הוראה ולא נסיון.. כך שבכל מקרה אצטרך להשלים שנות נסיון ונראה לי עדיף שבמקום תעודת הוראה בלבד אוציא גם תואר שני בחינוך והשנים של ההתמחות יהיו כחלק מהנסיון הנדרש.האם אני צודקת?האם יש עוד שיקולים שאני לא מכירה?? תודה:)
מ
מכללת אורנים
M.Teach או M.ed
מירב שלום, על מנת להתחיל תואר שני בחינוך תצטרכי בכל אופן שתהיה לך תעודת הוראה ולכן אני ממליצה לך כן להתחיל בלימודים אלו אם בתכנית הm.teach או בתכניות הסבה אחרות. אני ממליצה לך לפנות לאחד ממוסדות הלימודים שקיימות בהן שתי התכניות ולבקש להתייעץ. יועץ אקדמי שיבחן את גליון הציונים שלך וידבר איתך על שאיפותיך לעתיד יוכל להכווין אותך. בהצלחה! רוית- מכללת אורנים