אני מתלבטת מאוד מה ללמוד בתואר הראשון. שני תחומים שיש בהם דברים דומים ומתלבטת מאוד על מה ללכת. אם אני לומדת חינוך מיוחד אני לא בהכרח צריכה לעשות פסיכומטרי אבל השאלה היא לאן אני אוכל להתקדם (תחומי תואר שני)? במה אני אוכל לעבוד? אני אהיה מוכשרת גם לעבוד בחינוך רגיל על יסודי? ואם עבודה סוציאלית אז לאן אוכל להתקדם? האם זה פותח בפני אפשרויות שהחינוך מיוחד לא?
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום מעין,
בחירת מסלול לימודים אינה קלה בכלל וצעירים רבים מתקשים עם ההחלטה. שני תחומי הלימוד שציינת פותחים בפנייך תחומי תעסוקה ולימוד שונים אחד מהשני:
1. חינוך מיוחד - מסלול הלימודים אורך כ-4 שנים שבסופן התלמידים יוצאים עם תואר ראשון בחינוך מיוחד ותעודת הוראה. סטודנטים שמסיימים תואר ראשון בחינוך מיוחד לא יוכלו ללמד במסגרות החינוך הרגיל היות וההכשרה שונה בשני המסלולים. במידה ותרצי להמשיך וללמוד לאחר התואר תוכלי להתקדם לתחומים שונים אך חשוב לציין שבמרבית המצבים תיאלצי לבצע השלמות שונות בכדי להתקבל למסלולי לימוד שונים. מוסדות הלימוד המציעים לימודי חינוך מיוחד הינם: מכללת לוינסקי, מכללת קיי, מכללת אחוה, מכללת דוד ילין ועוד.
2. לימודי עבודה סוציאלית: עובדים סוציאלים עובדים בד"כ תחת רשויות המדינה. מדובר בלימודים של כ-3 שנים במוסדות הלימוד השונים, ביניהם: מכללת צפת, המרכז האקדמי רופין, מכללת תל חי, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן ועוד. בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית יכולים להמשיך לתואר שני ואף שלישי בתחום, לבצע הסבה לתחומים קרובים (עם מעט השלמות), כמו למשל - פסיכולוגיה, סוציולוגיה, השמה וכוח אדם ועוד. בתור עובדת סוציאלית תוכלי לבחור תחומי תעסוקה שונים, במחלקות בתי החולים, בבתי סוהר, במחלקות לשירותים חברתיים, בצבא, בבתי אבות ועוד.
ממליצה לך לשקול היטב באיזה תחום את מעוניינת לעבודה ולהתעסק בעתיד היות ומקצועות אלו שציינת הינם מקצועות מעניינים ומתגמלים מבחינה אישית אך במקביל הינם לא קלים ולעיתים התמורה הכלכלית לא גבוהה.
צירפתי עבורך טופס מקוון ליצירת קשר עם היועצים שלנו במידה ויהיו לך שאלות נוספות.