הטכניון מציע מסלולי לימודי חינוך שונים - לתואר ראשון ולתואר שני. למיטב ידיעתי המסלול מכשיר סטודנטים המעוניינים בהוראת תחומי המדעם השונם: פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ועוד. התואר מוכר ע"י משרד החינוך כתעודת הוראה לבתי ספר על יסודיים (חטיבות ביניים ותיכונים) ולמכללות לטכנאים והנדסאים. כמו כן בוגרי תואר ראשון במדעים או בהנדסה במוסד אקדמי מוכר יכולים ללמוד לימודי תעודת הוראה באחת מהמגמות הקיימות במחלקה בתנאי שממוצע התואר הראשון שלהם הוא לפחות 70.
התוכנית הינה ייחודית לטכניון ולכן אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים עצמו לקבלת מידע לגבי תנאי הקבלה ותהליך ההרשמה ללימודים.
לימודי חינוך ותעודת הוראה
דניאל שלום ותודה על פנייתך. לימודי חינוך והוראה ניתן ללמוד במספר מוסדות חינוך ברחבי הארץ, אם אתה מעוניין רק בטכניון, אני מציעה שתפנה אליהם והם יתנו לך את הפרטים הספציפיים אליהם. תנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד אבל לרוב עומדים על ממוצע בגרויות או מכינה קדם אקדמית 93 ומעלה או ציון משולב (בגרות+פסיכומטרי) מעל 530. אני ממליצה לך ללמוד במוסד אקדמי בו לימודי התואר ולימודי תעודת ההוראה משולבים, כך אחרי 4 שנים תצא עם תואר ותעודת הוראה. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.