התייעצות - הסבה להוראת פסיכולוגיה או הוראה לגיל הרך?
התייעצות - הסבה להוראת פסיכולוגיה או הוראה לגיל הרך?
מורה
1 תגובות
הי, אשמח לעזרה. אני אקדמאית, התואר הראשון הינו בפסיכולוגיה וסוציולוגיה. מתלבטת מאוד בין הסבה להוראת פסיכולוגיה, בה יש לי ידע וניסיון, למול הוראה לגיל הרך, אליו אני נמשכת ומתחברת יותר. האם תוכלו לציין נקודות לגבי מהלך הלימודים בשני המסלולים, שיעזרו לי בהחלטה? שאלה נוספת - האם חינוך לגיל הרך הינו רק גננות? או שהוא גם לכיתות היסודי הנמוכות (א'-ב')? תודה רבה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול הסבה
שלום רב,
1. לימודי הוראת פסיכולוגיה: מתאימים לסוגרי מסלולי פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות לתואר ראשון. תנאי קבלה נוספים מוצגים ע"י כל מוסד לימודים בצורה פרטנים. מוסדות הלימוד השונים המציעים מסלול זה הינם - אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה העברית, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת אורנים ועוד. בסיום הלימודים והוצאת תעודת ההוראה יוכלו הבוגרים להשתלב במוסדות החינוך העל יסודיים בארץ ובתחומי הדרכה שונים ומגוונים במסגרות החינוך הבלתי פורמלי.
2. הסבה ללימודי הוראה לגיל הרך: המסלול מתאים למי שמעוניין לעבוד עם הגיל הרך (ילדים עד הגילאים שעולים לבית הספר). לא כמו בפסיכולוגיה הלימודים מתאימים למי שסיים מגוון תארים בתואר ראשון ללא דרישה מיוחדת בממוצע בין 70-75 תלוי בתואר שעשית (70 לתואר ראשון במקצועות המדעים, 75 למקצועות אחרים). מוסדות הלימוד המציעים מסלול הסבה לחינוך לגיל הרך הינם: מכללת אורנים, סמינר הקיבוצים, בית ברל ועוד. אני ממליצה לפנות לתחום שמעניין אותך יותר, שיש לך תשוקה ורצון להתקדם בו.
צירפתי עבורך טופס מקוון ליצירת קשר עם היועצים שלנו במידה ויהיו לך שאלות נוספות.