היי, אני מורן.. תמיד חלמתי להיות מורה למתמטיקה בתיכון.. השתחררתי לא מזמן מהצבא ועכשיו אני מתכוננת לעשות פסיכומטרי, כדי להתקבל ללימודים. אני קצת מתלבטת מה עדיך ללמוד.. ראיתי על פי האינטרנט שיש באוניברסיטאות מסלול של הוראת מתמטיקה- שמשלב תואר ראשון + תעודה הוראה.. שזאת אופציה אחת שמעניינת אותי.. אופציה שניה היא לעשות תואר משולב של מתמטיקה + פיזיקה ואז "להשלים" תעודת הוראה.. לאחר בירור, הבנתי שכדי להתקבל עלי לסיים שני תארים.. אז אני לא יודעת איזה מסלול לבחור.. יש אפשרות גם לעשות תואר ראשון במתמטיקה ואז תואר שני בחינוך- שזה גם מאוד מעניין אותי.. ורציתי לשאול אם יש היום מסלולים באוניברסיטאות שהם של שני תארים מאוחדים?? האם זה עולה יותר? וכמה זמן עורכים הלימודים..
תודה על העזרה..
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראת מתמטיקה
שלום מורן,
אחד מהמקצועות החשובים והמבוקשים ביותר במערכת החינוך הינו מתמטיקה ולכן מושקעים משאבים ומאמצים רבים בהכשרת המורים בתחום.
מוסדות הלימוד המציעים לימודי הוראת מתמטיקה הינם: סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית בית ברל, מכללת אורנים, מכללת אחוה, אוהלו, מכללת לוינסקי, אורט בראודה, מכללת דוד ילין, מכללת גורדון לחינוך ועוד. הלימודים מוצעים במגוון מסלולים וכל מוסד לימודים מציע מסלולים שונים (כאלה המשלבים בתוכם לימודי מדעי המחשב או פיזיקה למשל). מלבד ההכשרה התיאורטית שאורכת 3 שנים, הסטודנטים נדרשים גם בשנת התמחות מעשית בבתי הספר. עם סיופ המסלול יקבלו הבוגרים תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בתחום המתמטיקה. צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול הלימודים היביא אותך לקבלת תעודת הוראה במתמטיקה.