שלום, אני חושבת ללמוד חינוך. רציתי מאוד ללמוד חינוך מיוחד כי הבנתי שזה פותח בפניי את כל הדלתות . זה מאפשר להיות גננת, או מורה או לעסוק גם בחינוך מיוחד. הבעיה היא תנאי הקבלה.. אני לא עומדת בתנאים אז חשבתי ללמוד חינוך רגיל. רציתי לדעת האם חינוך לגיל היסודי זה התמחות בתוך החינוך הרגיל? או שזה התואר? אם אני לומדת חינול רגיל אני יכולה לעסוק כגננת או מורה? או שרק מורה??.. תסבירו לי בבקשה מה זה ההתמחויות ומה זה התואר
מ
מכללת אורנים
לימודי חינוך
אונה שלום ותודה על פנייתך. תנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד, למיטב ידיעתי תנאי הקבלה לתואר ראשון בחינוך והוראה וחינוך מיוחד הם אותם תנאים (ממוצע בגרויות מעל 93 או ציון משולב של פסיכומטרי + בגרויות מעל 530) בתחום החינוך יש הרבה אפשרויות לימודים - חינוך לגיל הרך (גננת) חינוך לבית ספר יסודי (מורה ) חינוך לבית ספר על יסודי או חינוך מיוחד (או לגן או לבית ספר). כשאת לומדת חינוך את בוחרת להתמחות בתחום מסויים ומוציאה תעודת הוראה בתחום, לאחר לימודייך תוכלי לעשות הרחבת הסמכה ולקבל תעודת הוראה בתחום אחר, כך שאם לא התחברת לתחום או לגיל כמו שחשבת בזמן הלימודים את תמיד יכולה לשנות אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד על מנת לקבל את כל הפרטים על תנאי הקבלה בחוגים השונים . בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים