שלום לכולם, אני נורא מתעניין בלימודי חינוך להוראה בעל יסודי ואני יודע שבמכללות לחינוך יש פרויקט שנקרא פרויקט רג"ב למצטיינים. אני רוצה ללמוד בתחומי המתמטיקה והמדעים. יש הרבה מכללות והכל נורא מבלבל גם אחרי שהעברתי את הסינון הראשוני של "באיזה מכללה אוכל לעשות את התואר הרלוונטי". וכרגע מגורים במקום כזה או אחר פחות קריטיים לי אלא יותר הרוח של המוסד הלימודי עצמו. אם אני טיפוס צעיר, תוסס, שמאלן מובהק, שמאמין בדרך חינוך יחודית ואמיתית איזה מכללה תתאים לי ביותר? בית ברל? אחווה? לוינסקי? קיי? איך יודעים במה לבחור? הרי המוסד עצמו אף פעם לא יוציא תצהיר על הדברים האלה ואין סטודנטים לדבר איתם עכשיו... אפשר עזרה?
נ
נועה סטרוז
בחירת מוסד לימודים
שלום דן, לפני תחילת הלימודים סטודנטים רבים מתלבטים ומחפשים מוסד לימודים שיתאים להם בדיוק מאותן סיבות שאתה מחפש.
אני ממליצה לך לפנות למוסדות הלימוד בכדי להבין את מסלול הלימודים עצמו, יכול מאוד להיות שחינוך בלתי פורמאלי יוכל להתאים לך באותה מידה כמו חינוך על יסודי. לפי מה שאתה מספר על עצמך יכול מאוד להיות שדווקא מוסדות הלימוד שלא נמצאים בערים גדולות אלא בקרבת קיבוצים ומושבים קהילתיים יתאימו לך יותר בכדי להשתלב אחרי הלימודים בתחום המתאים עבורך.
כרגע תוכנית רג"ב שעליה דיברת קיימת רק במכללת לוינסקי. תכנית רג"ב בלוינסקי מכוונת להכשרת מנהיגים ויזמים בחינוך, והיא אורכת שלוש שנים ומקנה מלגת שכר לימוד. הסטודנטים בתכנית נהנים ממגוון קורסים באמנות, אקטואליה, תרבות וטכנולוגיה. מיד בתום הלימודים, הבוגרים רשאים להמשיך ישירות לתואר שני ומקבלים העדפה בקליטה לעבודה במערכת החינוך.
עם זאת אני ממליצה לך לפנות גם מוסדות האחרים בשביל להבין את מסלול הלימודים עצמו, התכנים שעליהם שמים דגש במהלך הלימודים והמקום שבו תרגיש הכי בנוח.
במידה ויהיו לך התלבטויות נוספות תוכל לפנות לצוות היועצים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי לך.
דיוק
פרויקט רג"ב נמצא בכל מכללה לחינוך כיום, אתם קצת לא מעודכנים. בנוסף ציינתי שאין לי רצון לפנות למוסדות עצמם כי הם לא ינקבו במידע כזה ולכן אני שואל אתכם
נ
נועה סטרוז
פרוייקט רג"ב
שלום דן,
ממה שאני יודעת ומהחוויות שלי באר שבע נחשבת לאחד מהערים עם אוכלוסית הסטודנטים התוססת ביותר. בשנים האחרונות נפתחו המון פאבים שכונתיים קטנים באזור בו גרים הסטודנטים כמו גן מסעדות, ברים ובתי קפה שונים. בעיר עצמה נמצאת בתהליך שיפור מאוד רציני בשיתוף פעולה בין מוסדות הלימוד השונים, ראש העיר ואגודות שונות ולכן לפי דעתי זהו מקום מעולה ללימודים. גם חלקים מסויימים בירושלים נחשבים למאוד סטודנטיאלים אך העיר חצי מתה בשבת והאוכלוסיה החרדית מאוד חזקה בעיר ולכן לפי התיאור שלך יכול להיות שהעיר לא מתאימה לך במאה אחוז. מקוה שעזרתי קצת לשיקולים שלך.
היועצים שלנו פנויים לעזור לך בכל עת לשאלות נוספות באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בברכה, נעה