שלום. אני מעוניינת ללמוד תואר משולב של פסיכולוגיה+חינוך מיוחד במכללת אחווה אך מאוד מאוד מתלבטת. אני מאוד מתחברת לילדים עם צרכים מיוחדים וגם רוצה לעסוק במקצוע שיספק אותי. השאלה שלי היא אם אני לא רוצה להיות גננת\מורה מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה? ומה גובה המשכורת במקומות שבהם אוכל לעבוד? כל מי שאני מספרת לו שאני רוצה ללמוד חינוך מיוחד אומר לי שאני לא נשמעת סגורה על עצמי ושזה ממש קשה ואני כבר לא יודעת מה לעשות. האם עדיף לי לעשות תואר ראשון בחינוך ומשאבי אנוש ואחר כך לעשות הסבה? אשמח לעזרה תודה רבה!!
נ
נועה סטרוז
תואר משולב חינוך מיוחד ופסיכולוגיה
שלום אור,
לימודי חינוך ופסיכולוגיה הינו מסלול לימודים מרתק ומבוקש המשלב בין שני תחומים משלימים ונדרשים בשוק העבודה. הלימודים במסלול זה מכשירים את הסטודנטים הן בתחום נפש האדם והן בתחום החינוך. בוגרי תואר ראשון בחינוך ופסיכולוגיה הינם בעלי מיומנויות מקצועיות נרחבות לניתוח התנהגויות האדם ולהם יתרון בשוק העבודה, בשל הידע הרחב והבין תחומי שברשותם. בוגרי תואר ראשון משתלבים במחלקות הדרכה ומשאבי אנוש בחברות הייטק, ארגונים חברתיים ובמערכות טיפוליות וארגוניות. ניתן לשלב בין לימודי פסיכולוגיה ולימודי חינוך (כתואר דו חוגי) ברוב האוניברסיטאות בישראל. ישנן גם מספר מכללות אשר פתחו מסלוליים מיוחדים ללימודי המקצועות הללו - מכללת רמת גן, מכללת רחובות, מכללת רעננה ועוד. הלימודים נמשכים 3-4 שנים.
גובה המשכורת תלוי מאוד במקום אליו תגיעי בסיור התואר ולכן אין בידי האפשרות לתת לך מידע מדוייק. אני ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימודים המציעים מסלול לימודים משולב של פסיכולוגיה וחינוך בכדי למצוא את המסלול המתאים ביותר עבורך.
צירפתי לך מאמר המסביר על מסלול הלימודים כדי להקל עלייך את הבחירה.