שלום לכולם! אני בת 34, בעלת תואר ראשון ושני בחינוך + תעודת הוראה, עובדת כמורה. אני מאוד רוצה להמשיך ללמוד ולעשות הסבה מקצועית ומאוד מתלבטת בין שלוש אפשרויות, אשמח לקבל את עצותיכם המלומדות :) 1. הסבה לגננות- כי אני מאוד אוהבת את הגיל הרך. 2. טיפול באומנות או בדרמה- כי אני נמשכת לתחום הטיפולי, אך חוששת מאי היציבות שבמקצועות האלו. 3. לימודי ייעוץ חינוכי + פסיכותרפיה. אשמח לעצותיכם, תודה!!!
מ
מכללת אורנים
המשך לימודים
חן שלום ותודה על פנייתך. כל האפשרויות שציינת נראות לי מתאימות מבחינה מקצועית (כולן דורשות תעודת הוראה וניסיון) אך הן שונות אחת מהשנייה. אם תרצי להיות גננת תצטרכי לעשות רק הרחבת הסמכה, מאחר ואת מגיעה מתחום החינוך משך המסלול יהיה כשנה. בתור יועצת חינוכית תצטרכי לייעץ לתלמידים, להורים ולמורים מתוך ניסיונך כמורה ומתוך ראיית המערכת הכוללת ועצם זה שאת כבר מורה יכול לסייע לך להצליח בתפקיד. אני חושבת שאת צריכה להחליט מה יותר מתאים לך באופן אישי ובאיזה כיוון את רוצה להתפתח. אני ממליצה לך לפנות למוסדות האקדמים השונים שניתן ללמוד בהם את שלל המקצועות שציינת, להגיע לפגישת ייעוץ או לימים פתוחים, לבקש לראות את תכנית הלימודים ואפילו לנסות לדבר עם מרצים או סטודנטים על מנת להבין איזה תחום הכי מתאים לך. את יכולה גם לפנות לאתרי המשרות השונים או לאתר משרד החינוך ולבדוק לאיזה מקצוע יש דרישה יותר בשוק (ברור שזה לא יכול להצביע על הדרישה לכשתסיימי את לימודיך אבל זה יכול לתת לך קנה מידה) בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים