שמי סיגל, אני בת 44 בעלת תואר ראשון במדעי המדינה ומשאבי אנוש ומעוניינת להמשיך להסבה אקדמאים ללימודי הוראה . שאלתי : 1. אם בגילי תהיה לי אפשרות לאחר תום לימודי להתקבל למשרד החינוך. 2. אני מתלבטת בין לימודי הוראה לבית ספר היסודי שבו תהיה לי התמחות למקצוע מסוים או לחלופין תעודת הוראה לחינוך מיוחד. 3. האם אפשר לקצר את הלימודים לשנה אחת .
מ
מכללת אורנים
הסבת אקדמאים בגיל 44
סיגל שלום ותודה על פנייתך. גילך איננו אמור להוות בעיה בכניסה למשרד החינוך ומציאת עבודה. עם זאת מציאת עבודה תלויה בהיצע, בביקוש ומיקום גאוגרפי. המלצתי היא ליצור קשר עם מספר מוסדות חינוך ולראות מה מציעים לך בכל מסלול ולבדוק לאיזה מסלול את מתחברת יותר. חשוב שתדעי שקיים מסלול הרחבת הסמכה אשר מיועד למורים המבקשים להרחיב את הסמכתם לתחום דעת נוסף, או למסלול גילאי אחר. בנוגע למשך זמן ההסבה, התכנית לרוב נמשכת בין שנה לשנתיים. ככל שתבחרי במקצוע קרוב יותר לתחום הדעת ממנו את מגיעה כך תחוייבי בפחות השלמות ומשך הלימודים יהיה קצר יותר. לרוב, המסלול נבנה באופן פרטני לכל סטודנט בהתאם לכמות ההשלמות שלו ובהתאם לצרכיו ולצורכי המערכת כמובן שישנה הכרה בקורסים שכבר למדת. אני ממליצה לך לגשת למוסד בו את מתכוונת ללמוד על מנת לקבל הצעה למערכת ולבחון את התאמתך לתכנית.
בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.