שלום יש לי מספר שאלות..אני עומדת להתחיל את השנה האחרונה לתואר הראשון האם יש אפשרות להתחיל את מסלול ההסבה להוראה תוך כדי השנה האחרונה ואם לא האם אחרי הגשת הסמינריון האחרון ניתן להתחיל את המסלול למרות שאין תעודת תואר ביד. כדי להיות מחנכת כיתות א-ב איזה מסלול צריך לקחת וכמה זמן זה ייקח עד קבלת התעודה. במידה ואני עושה תעודת הוראה נניח במדעים האם אפשר לעשות השלמה לחינוך כיתות א-ב או שצריך ללמוד כל אחד מהמסלולים בנפרד?
מ
מכללת אורנים
הסבת אקדמאים במהלך תואר ראשון
לינוי שלום ותודה על פנייתך. תוכלי להתחיל ללמוד בתכנית ההסבה רק לאחר שתסיימי 80% מחובות התואר הראשון. כל מורה בעלת תעודת הוראה יכולה להיות מחנכת כיתה מאחר וזהו תפקיד אשר מקצה הנהלת בית הספר על פי שיקוליה. אם בכוונתך להיכנס לבית ספר יסודי, אני ממליצה לך ללמוד הוראה באחד המקצועות הנלמדים בבית הספר היסודי כמו: ספרות, הוראת מדעי הטבע והסביבה, מקרא, חינוך מתמטי, לשון עברית או אנגלית. אני לא יודעת איזה תואר ראשון את מסיימת אבל ככל שהתחום ממנו את מגיעה קרוב לתחום ההוראה אותו את רוצה ללמוד כך משך הלימודים יהיה קצר יותר ותוכלי לסיים את לימודי תעודת ההוראה בשנה אחת. עם זאת חשוב שתדעי כי אפשר תמיד לשנות כיוון ולהתחרט אם תגלי שלא התחברת כמו שחשבת במהלך הלימודים, כיום ישנה אפשרות למורים ללמוד לתעודת הוראה נוספת הקרויה הרחבת הסמכה, לימודים אלו בעצם מקנים לך את האפשרות לעשות את כל השינויים לכל טווחי הגילאים ותחומי הלימוד. מאחר ולכל מוסד אקדמי תנאי קבלה שונים, אני ממליצה לך לפנות למוסד האקדמי בו את מעוניינת ללמוד עם גיליונות הציונים ופירוט כמות הקורסים שסיימת מהתואר עד כה על מנת לראות אם את עומדת בתנאי הקבלה ואם את יכולה להתחיל ללמוד כבר בשנת תשע"ה. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לשרותך בפורום זה, רוית – מכללת אורנים.