היי, אני סטודנטית לתואר ראשון בקידום נוער. מסיימת עכשיו שנה ראשונה שבה אני מאוד נהנית מהתואר אבל עקב שיחה שהייתה לי עם כמה סטודנטים, התחלתי לחשוב על מה העתיד ועל מה אעשה אחרי התואר.
השאלה שלי היא האם יש לאן להתקדם עם התואר הזה? חשבתי על תואר שני בעבודה סוציאלית או משהו בסגנון אבל הבנתי שאי אפשר להגיע לעבודה סוציאלית קלינית. אז השאלה שלי לאן כן אפשר? אני לומדת גם חינוך מיוחד וחשבתי אולי לשלב את הכל ולהגיע לילדים בסיכון (לאו דווקא נוער) , אני מאוד פתוחה עם הרעיונות לתואר שני ורוצה לשאוף רחוק ולהגיע לתחום שאוכל להביא לשינוי ולעזור למנוע מהילדים להיות תחת הגדרת "סיכון".
תודה רבה על העזרה והמשך יום נעים.
ש
שני יונגר
קידום נוער עבודה סוציאלית ועבודה עם ילדים
שלום נטע,
ראשית העובדה שאת לומדת תואר בקידום נוער לא אומר שלא תוכלי לעבוד עם ילדים בהכרח. אני לא יודעת מה הסבה בגללה מנסים להניע אותך מללמוד את התואר אותו את לומדת, אך ככל הנראה הסיבה היא כי עיקר התעסוקה בתחום היא במסגרת של עמותות וארגונים חברתיים בכלל. אני לא חושבת שזה דבר רע, אך זה עניין אישי של כל אחד ותפיסת עולמו. לגבי נושא העבודה הסוציאלית, זה נשמע כמו כיוון טוב, אך תואר שני הוא לא הכרחי בכלל לצורך עבודה טובה ומעניינת במיוחד שאת רוצה עבוד עם ילדים. תואר שני בעבודה סוציאלית תמיד תוכלי לעשות אם תעמדי בתנאי הקבלה למסלול. מה שאני מציעה שתעשי הוא חיפוש אחרי עבודה שיכולה להיות טובה לסטודנטית במסלול כמו שאת לומדת במסגרת עמותות כגון: ידידים, פר"ח, אייסף, סחל"ב וכד' המציעים עבודות גם לסטודנטים שם את תחשפי לעבודה האמיתית שעושים לאחר התואר בדרך כלל ותקבלי מושג טוב יותר לגבי מה שאת באמת רוצה לעשות. כמו שאמרתי, ואני חוזרת תמיד תוכלי ללמוד לתואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית או לכל תואר שני, אם תעמדי בתנאי הקבלה.