ברצוני ללמוד תואר בריפוי בעיסוק אך תנאי קבלה קשים ואיני עומדת בהם. רציתי לשאול מה עדיף לי, ללמוד באו' הפתוחה,(פסיכולוגיה וחינוך) ולאחר מכן לעשות עוד תואר ראשון בריפוי בעיסוק, או לעבור ללמוד חינוך מיוחד במקום אחר? (זהו גם תחום שמאוד מעניין אך ריפוי בעיסוק יותר).האם שווה לי המאמץ והכסף? כי אולי חבל ללמוד תחום שלא ישר ממקצע אותך... והאם ריפוי בעיסוק הוא באותה רמה של פסיכולוגיה מבחינת הקושי,הרמה?תודה.
ש
שני יונגר
תואר ראשון מתאים ללימודי ריפוי בעיסוק
שלום שירה,
כדי להתקבל ללימודי ריפוי בעיסוק כאקדמאית, מומלץ שתלמדי לתואר ראשון במדעי החיים ולא פסיכולוגיה וחינוך. יהיה לך מאוד קשה להתקבל ממסלול זה לתואר ראשון נוסף בריפוי בעיסוק. הציון בתואר הראשון שלך יהיה חייב להיות גבוה כדי שתצליחי להתקבל. לגבי מה כדאי, את חייבת להחליט לבד, כי אני מסכימה שעדיף ללמוד מקצוע ולא תואר כללי, אך אם את רוצה להיות מרפאה בעיסוק ולא יכולה להתקבל בדרך הישירה, אז אולי אין ברירה. אם את רוצה לעסוק בחינוך זה כבר עניין אחר, לשיקולך. אני לא יכולה לומר לך מעדיף, כי זו החלטת קריירה שהיא רק שלך. לגבי רמת הקושי, כל התארים קשים. את זה חייבים להבהיר, אין תואר ראשון קל. מה שכן אם התחום שבו את חזקה יותר הוא התחום ההומני יהיה לך קל יותר בפסיכולוגיה וחינוך עומת מדעי החיים.