שלום לך, אני מעוניינת ללמוד תואר ראשון לחינוך לגיל הרך בגלל שאני ממש אוהבת לטפל בילדים ולחנך אותם אני ממש רוצה להיות גננת אבל אני חושבת שתואר חינוך לגיל הרך יקנה לי אפשרות ליהיות רק גננת שתפקידה הוא בעיקר ניהול הגן והערכתו. 1) האם אני טועה? 2)מה אפשרויות תעסוקה אחרות לאחר קבלת התואר? 3) האם ניתן לעבוד לאחר קבלת התואר באחד מהתחומים הבאים:בתחום הייעוץ, מורה למתמטיקה לגיל היסודי, טיפול באומנות והיצירה או המוסיקה? או לשלב עם גננות
תודה מראש מחכה לתשובתך :)
ש
שני יונגר
לימודי חינוך לגיל הרך וכל מה שניתן לעשות אחרי כן
שלום ליאורה,
את בהחלט טועה. הלימודים מכשירים גננות ולא מנהלות גנים. אמנם רבות המסיימות את הלימודים קופצות ישר לתפקידי ניהול, אך זו לא המטרה. לאחר קבלת התואר תוכלי להיות גננת בהתאם להתמחות שתבחרי במהלך הלימודים וכמובן תוכלי להיות גם מנהלת גן במידה ותרצי בכך בעתיד. בתחום הייעוץ ניתן לעבוד רק עם תעודת יועץ שניתן לקבל לאחר תואר שני בלבד. מורה לכל תחום תכולי להיות במידה ותעשי הרחבת הסמכה, כלומר תלמדי לתעודת הוראה נוספת. גם לגבי תחומי הטיפול השונים, רקלאחר תואר שני מתאים ניתן לעסוק בתחומי הטיפול הללו. אין זה סותר שתלמדי ותרחיבי את ידיעותיך ואף את תחומי העיסוק שלך במקבלי להיותך גננת. כלומר תוכלי להיות גם מטפלת באומנויות וגן גננת, וזה דווקא יכול להיות יתרון גדול עבורך כאשת מקצוע.
חינוך
שלום ... יש לי כמה שאלות בנוגע ללימודי חינוך לגיל הרך ואחד מהם זה: מה ההבדל בכללי (גם מבחינת השכר) בין לימודי תעודה/קורס בלבד בתחום הייעוץ ואין בידי תואר בתחום החינוך לבין לימודי תעודה/קורס בתחום הייעוץ כשיש בידי תואר בתחום החינוך ? הרי ניתן ללמוד יעוץ זוגי, אישי וכ'ו גם שאין לי תואר בקורסים שונים ולעסוק בתחום והאם כדאי כך?