במידה ואני בוחרת בתואר במנהל מערכות חינוך, עד כמה משמעותי המכללה בה אני בוחרת ללמוד את התואר לגבי סיכויי קבלה לעבודה בתפקידי ניהול במשרד החינוך.. כיום אני מורה עם קביעות במשרד החינוך, את התואר הראשון עשיתי במכללת "חמדת הדרום" ויש לי אפשרות לעשות שם גם את התואר השני, הדרישות שם (לא דרישות הקבלה, אלא במהלך הלימודים) נמוכות יותר ממקומות אחרים, זהו תואר מוכר ע"י המל"ג, אך שמה של המכללה פחות טוב ממכללות אחרות, לעומת זאת במכללת אחווה המוכרת יותר, נחשבת יותר מבחינת רמת הלימודים- הדרישות גבוהות יותר במהלך לימודי התואר וכן אדרש לעשות קורסי השלמה בנוסף ללימודים הסדירים (בתוספת תשלום גבוה).. ויהיה לי דיי קשה לעשות זאת בשילוב עם עבודה...השאלה היא עד כמה משמעותי המכללה בה אני לומדת לגבי סיכויי קבלתי לעבודה בתפקידי ניהול במשרד החינוך? (כאשר אני עובדת קבועה במשרד החינוך) כנ"ל גם לגבי לימודי תעודה בתרפיות שונות, עד כמה משמעותית הבחירה במכללה מסויימת (בין מס' מכללות שכולן נותנות תעודה מוכרת בקופת החולים ובאיגודים המקצועיים) לסיכויי למצוא עבודה בתחומים אלו?
מ
מכללת אורנים
מנהל מערכות חינוך
אורית שלום ותודה על פנייתך.
לא ידוע לי על יוקרה של מוסד מסוים יותר מאחרים וההמלצות והשמועות שתקבלי מאנשים ישתנו בהתאם לאופן שבו הם התייחסו ללימודיהם בעבר ולקשיים שהם נתקלו בהם באופן האישי שלהם, עבורך הדבר יכול להיות טוב יותר, ואולי להיפך. נסי להגיע לימים פתוחים במוסדות שונים על מנת לבדוק את ההוויה במכללה בעצמך. קיימים מספר מוסדות אקדמיים טובים בהם ניתן לעשות תואר שני במנהל מערכות חינוך - אני ממליצה לך ליצור קשר עם מספר מוסדות ולבחור במוסד שנראה לך ביותר על פי הקריטריונים שחשובים לך - קרבה גיאוגרפית, איכות צוות הוראה, איכות סטודנטים, סיוע במציאת עבודה עם סיום התואר, מוניטין בשדה החינוכי ועוד. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים