שלום, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה. אני מתעניינת בהסבה לחינוך מיוחד. האם יש היצע משרות מספק בשוק העבודה לעומת הביקוש? כי שמעתי שהרבה סטודנטים הולכים ללמוד את התחום אז האם עדיין עש מספיק משרות? אודה על תשובה כנה כי באינטרנט אין מידע ואני לא רוצה ללכת ללמוד תחום שאין מספיק משרות פנויות ויש הצפה או סיכון להצפה בעתיד.. בנוסף- סטאג׳ עושים במסגרת הלימודים של השנתיים? יש תוכנית כלשהי של הסבה שיכולה לקחת פחות משנתיים? אני פחות מסתדרת עם כיתות גדולות- האם יש אופציה אחרת בתחום החינוך מלבד החינוך המיוחד? איזה אופציות יש להתקדמות בהמשך מבחינת תואר שני ותעודות? מה השכר ההתחלתי הצפוי ובהמשך האם הוא תמיד עולה ? האם אופק חדש מתייחס רק למשרה מלאה? העבודה בחינוך מיוחד היא לרוב במשרה מלאה או חלקית? ועבודה בכלל כמורה בחינוך יסודי לרוב היא מלאה או חלקית? ויש אזורים בארץ ששם המשרה יותר מלאה? תודה.
ש
שני יונגר
האם כדאי ללמוד חינוך מיוחד?
שלום מיטל,
תחום החינוך המיוחד מאוד מושך סטודנטים רבים, רק לצערי בפועל קשה מאוד למצוא מקום עבודה בסיום הלימודים. בנוסף, זו תוכנית הלימודים הארוכה ביותר לתעודת ההוראה. לגבי שנת הסטאז' מכיוון שהיא מוגדרת כשנה הראשונה לעבודה של בוגר התואר, אז כולם חייבים בה גם בוגרי תעודת ההוראה בהסבת האקדמאים, לכן היא מתחילה לאחר גמר הלימודים. לגבי תוכניות הסבה קצרות יותר, הקצרות ביותר אורכות כשנה וחצי, אך זה מאוד לא פשוט בתחום החינוך המיוחד בגלל עומס הקורסים שיש ללמוד. לגבי התמחויות מומלצות, המומלצות ביותר הן כמו תמיד, מדעים, מתמטיקה ואנגלית. לגבי עליית השכר, כן השכר תמיד עולה, אך למעשה מתחילה העליה האמיתית בשכר רק לאחר קבלת הקביעות במערכת החינוך. העליה תלויה בקורסים השתלמויות וכו'. השכר ההתחלתי תלוי מאוד במסגרת העבודה בה תמצאי את עצמך, כיוון שיש המשתכרים כ-5000 ש"ח בתחילת דרכם ויש המשתכרים יותר מכך. מאוד תלוי במסגרת העבודה. קשה לומר מה יהיה היקף המשרה שתמצאי, ולכן אינני יודעת לומר לך בוודאות מה היקף המשרה האפשרי הצפוי.