שלום, אני כרגע בשנה ד' (ואחרונה) בלימודיי לתואר הראשון בחינוך בתוכנית משולבת של חינוך מיוחד והתמחות חשבון לביה"ס היסודי (2 תעודות הוראה). אני מתעניינת לגבי תואר שני, שחייב להיות במקום שלא דורש 3/5 שנות ניסיון כתנאי קבלה, כיוון שיש לי רק שנה וחצי של ניסיון ואשמח להתחיל את התואר השני כבר בשנת תשע"ה.
1. מה ניתן לעשות לאחר שאקבל תואר שני בהתפתחות הילד? היכן אוכל לעבוד? בתור מה? 2. האם אני יכולה ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד (ולא בלקויות למידה) ולאחר מכן ללמוד לתעודה באבחון דידקטי בכדי לעסוק באבחון דידקטי?
תודה.
מ
מכללת אורנים
התפתחות הילד או אבחון דידקטי
סבינה שלום ותודה על פנייתך. 1.אני ממליצה לך לפנות אל המוסדות האקדמיים בהם ניתן ללמוד תואר שני בהתפתחות הילד, תוכלי להשתמש בשירות האישי באתר זה לאיתור מוסדות לימודים ונציגים מטעם המוסדות הרלוונטיים יחזרו אליך בהקדם. לאחר שתמצאי את המוסד האקדמי המתאים לך תוכלי לברר מול יועצת לימודים מטעם המוסד, את כל הפרטים שמעניינים אותך - תנאי קבלה, אפשרויות מקצועיות העומדות בפנייך עם סיום התואר ורשימת הקורסים הנלמדת במסגרת התכנית. 2. בכדי לעסוק באבחון דידקטי, תצטרכי לפחות 3 שנות של ניסיון בהוראה. כלומר ללמוד תואר בחינוך והוראה, לסיים את הסטאז' ואז לעבוד 3 שנים כמורה. גם כאן, אני מציעה לך לפנות למוסדות בהם מלמדים את תחום האבחון הדידקטי ולבדוק איתם מהי הדרך הטובה ביותר לעסוק באבחון דידקטי. את יכולה לפנות לשרות האישי באתר, להשאיר את פרטייך ויועצי האתר יחזרו אליך עם כל הפרטים על המוסדות אשר מלמדים תחום זה. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית - מכללת אורנים.