שלום, אני מעוניינת בעתיד, ללמד אזרחות בבתי ספר, ובכלל, להיות מעורבת במערכת החינוכית בישראל, לכן, מלבד תעודת הוראה די חשוב לי גם ללמוד חינוך - כדי להבין תהליכים ועוד.
מספר שאלות: 1. לא מצאתי כלל מכללות בהן אזרחות/מדעי המדינה הוא מקצוע אותו ניתן ללמוד ולעשות תעודת הוראה. איפה ניתן למצוא, בכל זאת? 2. האם ניתן ללמוד מדעי המדינה בנפרד ולאחר מכן להשלים תעודת הוראה? 3. האם ישנם לימודי ערב בחינוך (תואר הכולל כמובן תעודת הוראה)?
תודה מראש,
מ
מכללת אורנים
הוראת אזרחות
חופית שלום ותודה על פנייתך. אינני יכולה להמליץ לך על מוסד לימודים זה או אחר. המלצתי היא שתפני לשירות האישי באתר ויועצי הלימודים יפנו אותך למכללות אשר בהן ניתן ללמוד לתואר באזרחות עם תעודת הוראה באיזור מגורייך. לרוב לימודי אזרחות נכללים בפקולטה למדעי החברה והרוח. בהתאם לתוכנית הלימוד, בוגרי התוכניות מקבלים תואר B.ed בתחום אותו למדו, אזרחות לצורך העניין ובנוסף גם תעודת הוראה. כמו כן, את בהחלט יכולה ללמוד מדעי המדינה ולאחר מכן להשלים תעודת הוראה רק שבמצב כזה יתכן וההשלמות יקחו לך הרבה יותר זמן לכן אני ממליצה ללמוד את התחום בו בחרת במכללה המתמחה בחינוך וכך לקבל את תעודת ההוראה בתום 4 שנות לימוד. למיטב ידיעתי, כל לימודי החינוך הם לימודי בוקר מאחר ויש התנסויות מעשיות בבתי הספר. מקווה שעזרתי, לשאלות נוספות אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.