שלום לכולם, אני בת 21 ומעוניינת להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב. אני יודעת שתחום הלימודים והתעסוקה שיתאימו לי ואהיה טובה בהם הם עבודה עם אנשים,תחום טיפולי,ועזרה לזולת ומאז ומתמיד רציתי לעסוק בזה (בצבא עסקתי בתור מש"קית נפגעים). עשיתי פסיכומטרי ( ציון לא גבוהה במיוחד), וממוצע הבגרות שלי (עם בונוסים) עומד על 99.6. אני מתלבטת בין לימוד תואר בחינוך מיוחד לבין עבודה סוציאלית. לגבי עבודה סוציאלית - אני יודעת שאוכל להתקבל למכללת "ספיר", ושם אני גם רוצה ללמוד במידה ואחליט לבחור בעבודה סוציאלית. ידוע לי שהשכר בעבודה סוציאלית הוא מאוד נמוך, ולצערי עם כל הרצון הטוב והסיפוק מהתפקיד, בישראל 2014 קשה להתקיים עם שכר מינימום. מה גם שהעבודה היא קשה אך לא מתגמלת מה שמעלה בי חששות- אני מוכנה לעבוד קשה להצליח בתחומי אך שאין תגמול ראוי לכך ושזהו מקור הפרנסה שלי- מאוד קשה להמשיך בתחום.
השאלה שלי היא- מה עדיף לי ללמוד עבודה סוציאלית או חינוך מיוחד? (מבחינת שכר ,אפשרויות תעסוקה וקידום) האם בחינוך מיוחד ניתן בהמשך להתקדם לתואר שני ואף ללימודי דוקטורט (ידוע לי שבעבודה סוציאלית ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בקלינית) האם יש אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות לאחר הלימודים? או שמא עיקר העיסוק הוא בתור מורה של כיתות ילדים בעלי צרכים מיוחדים? איפה בכלל ניתן ללמוד חינוך מיוחד ברמה גבוהה? אשמח לתשובות, תודה רבה מראש (:
ש
שני יונגר
חינוך מיוחד או עבודה סוציאלית
שלום חן,
שכרם של העובדים הסוציאליים אינו שכר מינימום, הבעיה לא נובעת מהשכר אלא מהעובדה שאין משרה מלאה לעובדים סוציאליים. גם בהוראה לא תרוויחי משכורות גבוהות, כדי להגיע למשכורות גבוהות בהוראה חייבים להיות או כוכבי על בפרויקטים מיוחדים בפריפריה, אם לעשות הרבה שיעורים פרטיים. בתחום החינוך המיוחד, השכר מעט יותר גבוה מהחינוך הרגיל, אך עדיין שכרם של המורים הוא שכר נמוך.
לגבי המצלה למוסדות לימוד, אני כמנהלת פורום מנועה מהמלצות, אך בהחלט ממליצה לך לברר בשלושה מוסדות הלימוד ולשוחח עם הסטודנטים על רמת הלימודים ועל שביעות רצונם. בתקופה הקרובה יתקיימו ימים פתוחים במוסדות הלימוד, שם תוכלי קבל מידע חשוב ולפגוש סטודנטים.