הסבת מקצוע לחינוך לגיל הרך - האם ניתן לעשות שנת השלמה?
הסבת מקצוע לחינוך לגיל הרך - האם ניתן לעשות שנת השלמה?
דיאנה
1 תגובות
שלום רב, אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת מהאוניברסיטה הפתוחה ותואר שני בניהול משאבי אנוש מאוניברסיטת ת"א. אני שוקלת לעשות הסבת מקצוע לתחום ההוראה והכי מעניין אותי הוא הוראה לגיל הרך. אשמח לדעת האם אפשר לעשות שנת השלמה, או צריך ללמוד תואר ראשון נוסף של 4 שנים במלואו? תודה רבה .
מ
מכללת אורנים
הסבה לחינוך לגיל הרך
דיאנה שלום ותודה על פנייתך. הסבת אקדמאיים לתעודת הוראה הינו מסלול הנמשך בין שנה וחצי לשנתיים, בהתאם לכמות ההשלמות שאת צריכה לעשות, לפי התארים שלמדת והתעודה המבוקשת, ועל פיהן נבנית תכנית הלימודים האישית שלך. בנוסף, ישנם מוסדות לימוד אשר דורשים יום התנסות בבתי הספר בנוסף להשלמות והלימודים בפועל, דבר שנראה לי מומלץ מאוד באופן אישי, היות ואת מתנסה ומיישמת בפועל את מה שאת לומדת במהלך השבוע. היות ואת מגיעה מתחומי דעת רחוקים מתחום החינוך לגיל הרך (אולי למעט מספר קורסים בפסיכולוגיה) הייתי מציעה לך לפנות למוסדות המעניינים אותך ולבדוק מהן תכניות הלימוד שהם מציעים לך לגבי ההסמכה לתעודת ההוראה. המסלולים משתנים בין מכללות שונות ולכן עדיף לבדוק זאת לפי גודל התכנית, מקום מגורייך, משך הלימודים וגורמים נוספים שעשויים להשפיע על החלטתך. בהצלחה! לשאולות נוספות אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.