שלום רב אני בעלת תואר ראשון בתחום מדעי החברה אני לומדת במסלול הסבות לחינוך מיוחד כרגע באמצע תהליך בימים האחרונים דובר בעיר בה אני מתגוררת על פתיחת מסלול לתעודת הוראה בתחום מדעי החברה בעתיד ארצה לעשות תואר שני בייעוץ חינוכי בתקווה שבזה גם אעסוק שאלתי היא האם יש חשיבות לתחום בו אני עושה את תעודת ההוראה במקרה שלי חינוך מיוחד או מדעי החברה בנוגע לסיכויי למציאת עבודה היות ואיני יודעת מתי אוכל ללמוד לתואר שני האם כדאי לי לעזוב את לימודי החינוך המיוחד הארוכים והעמוסים ולעשות מסלול קצר ( חצי שנה) לתעודת הוראה לעל יסודי במדעי החברה?
מ
מכללת אורנים
תואר שני בייעוץ חינוכי
מירב שלום ותודה על פנייתך. תואר שני בייעוץ חינוכי מיועד לבעלי תואר ראשון ותעודת הוראה בתחום טיפולי כמו חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך, עבודה סוציאלית או חינוך חברתי קהילתי. מכאן שתעודת הוראה לעל יסודי במדעי החברה לא תקדם אותך לעבר התואר השני ותצטרכי לעשות עוד השלמות. אם כבר התחלת בהסבה לחינוך מיוחד אני ממליצה לך להמשיך. בנוסף, על מנת ללמוד לתואר שני בייעוץ חינוכי תצטרכי לעבוד כמורה לפחות 3 שנים ולצבור ניסיון ולכן עדיף לך להתחיל לעבוד כבר במקצוע שיתן לך כלים ללימודי התואר השני. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.