היי! שאלתי לפני איזה שבוע שאלה לגבי זה שאני מתחילה ללמוד חינוך מיוחד אבל אני לא רוצה להיות מורה, ולכן חושבת על תואר שני בלקויות למידה, והשאיפה היא להיות מאבחנת דידקטית... אז ממש תודה על התשובה. יש לי עוד כמה שאלות, אם אפשר -
אם ברצוני ללמוד אבחון דידקטי או ניתוח התנהגות - גם צריך ותק של 3 שנים? זה כולל את הסטאז' או שזה סטאז'+ שלוש שנים של ניסיון בהוראה? כי זה די מבאס ללמוד תואר 3 שנים ואז שנה סטאז', ורק אז עוד 3 שנים של ניסיון בהוראה, ורק אז להתחיל ללמוד תואר שני? או שאפשר תוך כדי התואר השני לעבוד ולצבור את הניסיון בהוראה? (למרות שהבנתי שהתואר הזה נחשב ממש אינטנסיבי... 3 ימים בשבוע בערך.) ועוד משהו - הבנתי שיש עניין של ותק של מי ששירתה בתחום החינוך, עשיתי שנתיים שירות לאומי בתחום חינוך וחינוך מיוחד - זה באמת מוסיף לי ותק?
ממש תודה רבה מראש! :)
ש
שני יונגר
אבחון דידקטי או ניתוח התנהגות
שלום לי,
כדי לעסוק באבחון דידקטי, חייבם לפחות 3 שנות ניסיון בהוראה. כלומר ללמוד את התואר בחינוך והוראה לסיים את הסטאז' ואז לעבוד 3 שנים כמורים לפני שמגישים מועמדות ללימודים.
לגבי ניתוח התנהגות כדי מאוד להיות בעלת ניסיון מתחום החינוך ושתהיה לך האפשרות לקבל המלצה מגורם מוסמך הממונה עליך לצורך הקבלה ללימודים.
אפשר כמובן לעסוק בהוראה תוך כדי התואר, אך חשוב להדגיש כי שלוש השנים הראשונות במערכת החינוך הן השנים הקובעות אם מקבלים קביעות במערכת החינוך או לא. אז כדאי להשקיע בעבודה כדי לקבל את ההמלצות המתאימות.
לגבי השירות הצבאי, אני מניחה שמתחשבים בו, כי ניסיון בתחום החינוך, לא חייב תמיד להיות בהוראה עצמה, אך לעניין האבחון הדידקטי, אני חוששת שהוותק הזה יכול להיות טוב לראיון הקבלה ופחות מחינה מקצועית.