אני מאוד אוהבת ילדים, אבל קשה לי לגרום להם להיות ממושמעים ולהקשיב לי. תמיד אני הופכת להיות חברה שלהם, בעיקר עם ילדים בנים שעושים הכי הרבה בלגן. הייתי מאוד רוצה ללמוד חינוך אבל האם זה משהו שאפשר לשנות בלימודים, שאהיה קשה לילדים במידת הצורך?
בנוסף, מה ההבדל בין השכר בחינוך יסודי ועל יסודי, עד כמה יש הבדלים? האם העבודה כמורה לרוב היא במשרה מלאה? כמה זמן אורכת ההסבה, והיכן אפשר לעשות הסבה בדרום ובשפלה, ומהם תנאי הקבלה? האם הפרקטיקה בלימודי ההסבה נחשבת לתקופת ניסיון שנדרשת ללימודי תואר שני? מה התחומים הכי מבוקשים בתחום ההוראה מבחינה כלכלית?
תודה.
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה
שלום נועה,
חלק מלימודי החינוך וההוראה כוללים גם בנייה נכונה של מערך שיעור, שיטות לעמידה מול כיתה והחזקה נכונה של כיתה. יש גם שנת סטאז' שבה את מלווה. כל אלו מטרתם להכשיר אותך לנהל שיעור בצורה יעילה ככל הניתן.
מבחינת דרוג השכר, אין הבדל בין מורה ביסודי לעל יסודי. ההבדל טמון בכך שלמורה בעל יסודי יש הרבה יותר אפשרויות בהמשך הדרך להרחיב את התפקיד לתפקידים נוספים ולהכנה לבחינות הבגרות למשל, שאלו מעלים את השכר.
ההסבה אורכת בין 4-6 סמסטרים ואפשר לעשות אותה כמעט בכל מוסד לימודים שקיים בו מסלול ללימודי חינוך והוראה. בדרום והשפלה יש לך את: מכללת אחווה, מכללת קיי ועוד.
כדי להתקבל לתואר שני בחינוך יש צורך בשלוש שנים ניסיון בעבודה. אולי אפשר להתקבל עם קצת פחות אבל עדיין חייבים ניסיון בעבודה בפועל. הלימודים אינם נכללים בתקופת הזמן הזו.
תחומי ההוראה המבוקשים ביותר הם אנגלית ומתמטיקה. כך תמיד היה.