הנני בן 40, כבד שמיעה ללא בגרות. הלומד כיום לימודי הוראה במכללה למורה מוסמך בכיר בחינוך מיוחד, שנה שניה. ברצוני לאחר מכן להשלים לתואר אקדמאי. יש לי בעיה אם אנגלית. אני פשוט מאוד מאוד מתקשה לקלוט את השפה. וזו בעצם הסיבה שאין לי בגרות. האם יש מקום אשר בו ניתו ללמוד להמשך לתואר ולקבל פטור תוך התחשבות והבנה למצבי. ומה ניתן לעשות. כמו כן תוך כמה זמן לימודים להשלמת התואר? יש לי אפשרות ללמוד יום אחד בשבוע או לחלופין יומים אחרי הצהריים. (אני עובד, וגם צריך לפרנס משפחה). אודה על תשובתכם, בברכה, תום
מ
מכללת אורנים
השלמה לתואר אקדמאי של מורה מוסמך
תום , שלום רב ותודה על פנייתך. במוסדות שונים ישנם מרכזי תמיכה לסטודנטים. לגבי הפטור עליך לברר מול המוסד בו אתה מתכנן ללמוד, האם ניתן להשיג פטור מסוג זה. לימודי השלמה לתואר ראשון תלויים במספר הקרוסים אותם עשית ולכן עליך לברר כמה עליך עוד להשלים על מנת לצאת עם תואר ראשון. את הלימודים ניתן לפרוס עד לשש שנים וללמוד יומיים בשבוע. לשאלות נוספות אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה. אורלי- מכללת אורנים.
מ
מכללת אורנים
השלמה לתואר אקדמאי של מורה מוסמך
תום, שלום רב ותודה על פנייתך. במרבית המוסדות האקדמאים ישנם מרכזי תמיכה לסטודנטים. במידה ואתה זכאי להקלות עליך לברר מול המוסד בו אתה מתכנן ללמוד, אילו הקלות תוכל לקבל וכמו כן, לברר מולם את סוגיית הפטור באנגלית. ההשלמה לתואר ראשון תלויה בקורסים אותם למדת , עליך לברר מול המוסד בו אתה מתכנן ללמוד את הקרוסים שיהיה עליך להשלים ואת משך הלימודים. את הלימודים לתואר ראשון ניתן לפרוס עד לשש שנים וללמוד יומיים בשבוע. לשאלות נוספות אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה. אורלי- מכללת אורנים.