שלום, מהו משך זמן לימודי ההסבה לחינוך לגיל הרך (מינימלי. מקסימלי).
מהי ההתמחות הטובה ביותר בחינוך לגיל הרך מבחינה כלכלית - שכר וביקוש עובדים? או ההתמחויות הטובות ביותר?
איפה ניתן לעשות את ההסבה בדרום ובשפלה? זה משנה איפה עושים? אני באה מתחום של מדעי התנהגות. האם במקביל אני צריכה גם לעשות תעודת הוראה וזה יאריך לי את הלימודים? אם כן, בכמה? עשיית תעודת ההוראה נעשית עם הלימודים עצמם?
הפרקטיקה היא בגנים במהלך הלימודים או אחרי שמסיימים את הלימודים מתחילים לעבוד?
מה טווח השכר ההתחלתי של גננות? תוך כמה זמן יש קפיצה? יש קורסים מקצועיים או קורסי השתלמות שאפשר לקחת שעשויים להקפיץ את השכר?
לאיזה תארים מתקדמים? אפשר להתקדם לאחר מכן? ולאיזה תפקידים בגן אפשר להתקדם?
תודה.
מ
מכללת אורנים
עבודה ושכר בתחום הגיל הרך, ומשך לימודים
מאיה שלום רב ותודה על פנייתך. לימודי הסבה מיועדים למי שסיים תואר ראשון. משך זמן הלימודים נע בין שנה עד שנתיים, והינו תלוי במספר קורסי ההשלמות אותם עליך לעשות. ההתמחות הינה בחירה אישית, המלצתי היא להיוועץ עם סטודנטים ובוגרים שעובדים במקצוע. בנוגע למקומות הלימוד, תוכלי למצוא באתר רשימה של מוסדות חינוך בכל רחבי הארץ. ישנם מוסדות הנחשבים יותר בשוק העבודה. מסלול ההסבה מעניק לך תעודת הוראה במקצוע בו תבחרי לעשות הסבה, ולכן אין צורך בלימודים נוספים. לימודי תעודת ההוראה נלמדים במקביל למקצוע בו בחרת להתמחות. במהלך הלימודים את נדרשת לעבודה מעשית בתחום בו בחרת. עבודה מעשית זו, היא חלק מהתנאים לקבלת תעודת ההוראה. לאחר סיום ההסבה את נדרשת לעשות סטאז' בתחום אותו בחרת ללמוד. לשאלות נוספות אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה. אורלי- מכללת אורנים.