אני מתחילה את השנה השלישית והאחרונה בלימודי חינוך וחברה (B.A) ואני צריכה לבחור שני מיקודים (כמו התמחות..) הראשונה שבחרתי היא "צרכים מיוחדים", ולגבי השניה, אני מתלבטת בין "הנחייה והדרכה" לבין "מנהיגות בחינוך". האם יש לכך השלכות מבחינת תעסוקה או שאין באמת השפעה? אם כן, מה הם התחומים לכל אחד.. האם יש השלכות לתואר שני? אם כן מה?
ש
שני יונגר
באיזו התמחות לבחור?
שלום,
הכל תלוי במיקוד הסופי בו את מעוניינת. בנוסף, זה גם תלוי בתעודת ההוראה שתעשי. האם את רוצה לעסוק בהוראה? זו שאלה חשובה מאוד שאת צריכה לשקול אותה כחלק מההחלטה.
אבל יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי התמחות בתואר ראשון היא חלק מאוד קטן מהתואר, כי ההתייחסות העיקרית לאורך התואר היא למקצועות הליבה שמרכיבים אותו. אני מניחה שההשלכות העיקריות של ההתמחויות הללו, הן בהשפעה על המשך הדרך שתבחרי. את תראי, את ההתמחויות לרוב בוחרים בסוף השנה הראשונה ללימודים, אחרי שטועמים קצת מכל דבר.
איזה התמחות לבחור?
תודה רבה שני! את יכולה להרחיב לגבי ההוראה? מה התכוונת?מה ההשפעה של המיקוד לגבי הוראה? מה שאני רוצה ללמוד בהמשך זה תואר שני בפסיכודרמה, וחושבת גם אולי לעשות תעודת הוראה בתיאטרון... ולכן ההתלבטות שלי לגבי המיקודים- הנחייה והדרכה יותר קשור לפסיכודרמה, מצד שני מנהיגות בחינוך יכול לפתוח לי אפשרויות נוספות... מה את אומרת?