שלום רב, אני מורה מוסמכת להוראת אמנות. יש לי וותק של 10 שנים בהוראת אמנות לכל הגילאים. כמו-כן, אני עוסקת בעזרה לימודית במסגרות פרטיות, ומלמדת אסטרטגיות למידה על-פי שיטת ההעשרה האינסטרומנטלית של פויירשטיין. לא מצאתי עבודה לשנה"ל הנוכחית, ובכלל - קשה לי מאוד למצוא עבודה במשרה מלאה קרוב לבית, עם מקצוע כל-כך לא מבוקש, כאמנות. בתי הספר לא רוצים להעסיק אותי כמורה-מחנכת ביסודי, בגלל שלא באתי מתחום זה במקור, למרות שיש לי את הכישורים לעסוק בכך. האם כדאי לי לעשות הסבה, ולאיזה מקצוע?
ש
שני יונגר
הרחבת הסכמה לתחום נוסף
שלום יונת,
הרחבת הסמכה יכולה להיות פתרון טוב עבורך. שני המקצועות בהם יש את הדרישה הגבוהה ביורת למורים הם: מתמטיקה ואנגלית. אם תבחרי באחד מהם תוכלי להגדיל את סיכוייך למצוא עבודה. וזה כמובן לא מבטל את האפשרות לעבודה כמורה לאומנות במקביל לעבודה כמורה למקצוע אחר.
האם יש לך קביעות במערכת החינוך? לאחר 10 שנים אומרה להיות לך קביעות. זה אמור להקל עליך לאחר הרחבת ההסמכה.
הרחבת הסמכה
תודה שני. אין לי קביעות. עבדתי עד כה בעיקר בבעלויות של חט"ב וחט"ע. לא צברתי וותק במשרד החינוך. הוותק שלי מעודכן, אך ללא הקביעות. נאמר לי שאחד המקצועות המבוקשים, מעבר לאנגלית ומתמטיקה ביסודי, הוא שפה ואוריינות. האם נכון? יונת.