הי. בבעלותי תואר ראשון ות. הוראה לגיל הרך בהתמחות של גן + כיתות א' ו - ב'. יחד עם זאת, בפועל, הניסיון הגדול שלי (כמובן, מעל ה - 3 שנים שנדרשות לוותק כתנאי לתואר שני בייעוץ חינוכי) הוא בעבודה בגן ילדים. אני מעוניינת לעשות תואר שני בייעוץ חינוכי ולעבוד בבית ספר. האם העובדה שהניסיון שצברתי הוא במסגרת הגן - עלולה להכשיל או למנוע ממני להתקבל לעבודה כיועצת חינוכית בבית ספר? במילים אחרות: האם כדאי להיכנס לבית ספר בתור יועצת חינוכית - אני צריכה גם וותק בפועל כמורה בתוך בית הספר ולא כמורה בגן? ושוב אדגיש שתעודת ההוראה שלי כוללת גם את כיתות א' ו - ב'. תודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי
שלום הדר,
ראשית כיום יש יועצות חינוכיות גם במסגרות גני הילדים, לייעוץ לקראת עליה לכיתה א' למשל. לגבי ההכשרה וכניסה לבתי ספר, זה שיקול שלך, מכיוון שאת לא מורה ואינך בעלת תעודה הוראה לבתי ספר, כדאי מאוד שתשלימי במקביל ללימודים לתעודת הוראה לבתי ספר יסודיים או חטיבה עליונה. כי הניסיון הוא קריטי בתחום.
הניסיון כמורה חשוב מאוד, לכן סביר שימליצו לך לעשות את מה שכתבתי לך למעלה. תעודת הוראה (או ליתר דיוק הרחבת הסמכה) במקביל ללימודים.
כדאי מאוד שתפני כבר עכשיו למוסדות הלימוד, לפחות תקבלי אינדיקציה לגבי מה עליך לעשות בהמשך. מבחינת מציאת עבודה, שזהו החלק הפרקטי, כדאי מאוד שתעסקי בהוראה בבתי ספר אם שם את רוצה לעבוד כיועצת.