אני בת 31, במקצועי מנהלת חשבונות סוג 2, ומעצבת גרפית (קורסים) מנסה להשתלב שנים בשוק העבודה, וללא הצלחה... מפאת חוסר ניסיון/התאמה... בעלי מורה מקצועי, מחנך ורכז בביה"ס תיכון מזה 3 שנים (לאחר הסבת אקדמאים) והוא מאוד אוהב את המקצוע הזה. אני מסתכלת מהצד ורואה כמה המקצוע הזה קשה ותובעני וכולל בחובו סיפוק מאין כמוהו. כאמא לפעוט, חושבת לעצמי בשנה האחרונה להיכנס לעולם הזה וללמוד לתואר ראשון... אני רוצה גם להנות מהחופשים וממערכת גמישה (יודעת היום על הרפורמה החדשה עוז לתמורה). השאלות שלי הן, האם לא מאוחר מידי ללמוד כעת? כשאני אמא? ואיך לשלב עבודה עם לימודים? והאם קיימות מלגות ועזרה כספית? (אני בין עבודות כרגע)
מ
מכללת אורנים
הסבה לתחום החינוך וההוראה
היי ליאת ותודה על פנייתך. גילך אינו מהווה בעיה או מגבלה מבחינת לימודים לתואר ראשון, וכמו כן, גם היותך אמא. עשוי לנבוע קושי מסוים מבחינת שעות הלימוד (בבקרים) אך כמעט בכל מוסד לימודים היום קיים מסלול גמיש בו ניתן לפרוס את הלימודים לפחות ימי לימוד בשבוע אך ליותר שנים, על מנת שיהיה אפשר לשלב את הלימודים עם עבודה. ישנן מלגות שונות המסייעות לסטודנטים ממגוון רחב של סיטואציות, ועל כן תוכלי לפנות גם למוסד הלימודים שלך לאחר ההרשמה וגם למלגות חיצוניות על בסיס מצב סוציו-אקונומי, מוצא, מקום מגורים, ועוד רבים. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
א
אנדרס
הסבה להוראה-סיכויי העסקה ותחום ההוראה
בעוד חודש אהיה בן 55. יש לי תואר ראשון במדע החברה ואני בעל השכלה טכנולוגית (דיפלומות הנדסאי מכונות והנדסאי תעשייה וניהול). במידה ואעשה השלמה לתעודת הוראה במדעי החברה מה הסיכויים שלי למצוא עבודה בהוראה? האם אוכל ללמד גם מקצועות טכנולוגיים כגון מדעי הטבע, לוגיסטיקה וכו' ?
ל
ליאת
אורלי -תודה על הייעוץ :)
ל
ליאת
תואר משולב בהוראה
האם אפשר ללמוד תואר משולב כגון: חינוך והוראה באומנות וספרות, למשל? והאם תוך כדי לימודי התואר אני אוכל לעבוד בתחום זה?