שלום, יש לי תואר ראשון בקרימינולוגיה ונכון להיום סיימתי סמסטר ראשון בהסבה לחינוך מיוחד ותעודת הוראה במכללת לוינסקי. נפתחה בפניי הזדמנות להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי, הממוצע בתואר הראשון שלי לא גבוה ולכן זוהי הזדמנות חד פעמית היות ואינני מגיעה לדרישות הקבלה ונדחיתי בעבר. אני נמצאת בדילמה עצומה האם לחטוף את ההזדמנות ולסיים תואר שני בתחום בו אני שואפת לעבוד, או לעשות דבר דבר ולסיים את ההסבה ורק אז לקוות שאתקבל לתואר שני מה שיכול לא לקרות... הדילמה היא גם מכיוון ההגיון שאם אסיים את ההסבה יהיה לי מקצוע ואוכל לעבוד בו מה שלא יקרה אם אלך ואסיים תואר שני כי לא ניתן לעבוד בתחום עד שלא תהיה תעודת הוראה ביד... מה לעשות? אשמח לכל עצה... תודה, חן.
מ
מכללת אורנים
מה קודם
היי חן ותודה על פנייתך. אני מבינה מדברייך את הדילמה העצומה אך חשוב להבין, כפי שציינת שללא תעודת הוראה וניסיון בעבודה חינוכית של לפחות 3 שנים לא תוכלי לעבוד בתחום הייעוץ החינוכי. החיים מלמדים אותנו לרוב שאין קיצורי דרך ברוב המקרים ואולי עד שתסיימי את תעודת ההוראה והניסיון בבתי הספר כבר תמצאי משהו אחר שמוצא חן בעינייך ולכן חשוב לעבור שלב שלב ,לדעתי האישית, בדרך הנורמטיבית. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
ח
חן
תודה על המענה
היי, תודה על ההתייחסות... גם אני לא מאמינה בקיצורי דרך... עברתי דרך ארוכה... הנסיון לימד אותי להיות ממוקדת מטרה.. ועד שהמטרה התגבשה עברתי המון תהפוכות. עניין תעודת ההוראה הוא מורכב... התחלתי היות ונדחיתי ללימודי תואר שני במחזור פברואר... ובשביל לא לבזבז זמן עד למיון מחדש באוקטובר לקחתי סימסטר... את החינוך המיוחד בחרתי היות ואמרתי שאם כבר אני עושה את זה שזה יהיה הכי מקיף כללי ועשיר שאפשר... עוד נדבך עוד ידע עוד אפשרויות... העניין הוא שאני לא רוצה להיות מורה! זה לא הייעוד שלי אני לא מתחברת למקום הזה... אני רוצה להיות יועצת, יד מכוונת, יד נוגעת ומבחינה בבני נוער במצוקה... אלה שצריכים את הדחיפה... להחזיר את מה שאני שאבתי ובזכותו אני אני,.. הדחיפה הזו לחיים נכונים... כיום אני מועסקת בחוזה בעירייה בתור חונכת לנערות בתיכון בעיר בה גדלתי. אני לא מורה שלהם אני הלא היועצת... אני פשוט נמצאת שם מלווה אותם לאורך היום ההפסקות והשיעורים ומכילה רגשית באון ליין!!! וזה כובש את עולמי זה גורם לי להרגיש חיה, אושר גדול וזכות עצומה!!! וזוהי התחלת הדרך אליה אני רוצה לכוון... סליחה שחרגתי מהעניין... תעודת הוראה אוכל לעשות תמיד... גם לאחר התואר השני... גם תוך כדי... תנאי הקבלה פשוטים יותר לעומת התואר השני שזה עניין של מזל ובמקריות מוחלטת מצאו אותי מתאימה על אף אי עמידה בתנאי הקבלה ועוד להתקבל כסטודנט מן המניין ולא על תנאי... זאת כנראה לאור הרצון הגדול שיש בי לתחום... האם בכל זאת לוותר?