מחינוך לגיל הרך לייעוץ חינוכי - אפשר לעבוד בבית ספר?
מחינוך לגיל הרך לייעוץ חינוכי - אפשר לעבוד בבית ספר?
מוריה
2 תגובות
שלום רב, הנני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות וסיימתי השנה תעודת הוראה בחינוך לגיל הרך(גננת). אני מעוניינת בשנה הבאה להתחיל ללמוד לתואר שני בייעוץ חינוכי. יש לציין שאני חדשה בתחום החינוך ואתחיל לעבוד השנה בתור גננת. יש לי 2 שאלות: 1. כיוון שתעודת ההוראה שלי היא לגיל הרך האם תהיה לי בעיה לעבוד כיועצת בבתי הספר? 2. הבנתי שיצא לא מזמן יעוץ חינוכי לגיל הרך - האם זו השלמה מייעוץ חינוכי רגיל? האם זו התמחות? האם זה תואר בפני עצמו? תודה.
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי לגיל הרך
שלום מוריה,
כדי לעבוד כיועצת בבית הספר יהיה עליך להיות בעלת תעודת הוראה לבתי ספר, התחום שונה לחלוטין ומצריך כלים שונים. אך תוכלי במידת הצורך לעשות הרחבת הסמכה לבתי ספר.
ייעוץ חינוכי לגיל הרך הוא מסלול שמציעות חלק מהמכללות כהתמחות בלימודי ייעוץ חינוכי. אם המסלול לא קיים במוסד הלימודים בו את לומדת את מוזמת לברר מול השירות של האתר לגבי מכללות רלוונטיות לגבי השלמת התחום אצלן.
מחינוך לגיל הרך לייעוץ חינוכי
היי מוריה ותודה על פנייתך. ישנו הבדל מהותי בין ייעוץ חינוכי לגיל הרך לבין זה של בתי הספר ועל כן יהיה עלייך להשלים תעודת הוראה לבית הספר. כמו כן, חשוב לציין כי בתנאי הקבלה של המסלול לייעוץ חינוכי בתואר השני את נדרשת להיות בעלת ותק וניסיון של עבודה חינוכית לפחות 3 שנים, ועל כן ייתכן ותתקלי בבעיה בעמידה בתנאי הקבלה למסלול. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.