אני מתעניין בהסבת אקדמאים להוראה . ראיתי שישנה תעודת הוראה שנקראת הומוניסטיקה אשר משלבת מקרא ספרות ותקשורת. האם תעודה זו קבילה למשרד החינוך ולמעשה דרכה אני יכול ללמד את שלושת התחומים כלומר רק מקרא, רק תקשורת או רק ספרות? או שאני מחויב ללמד את שלושתם? כן , האם היא מוכרת כתעודה זהה לתעודה לדוגמא שהייתי מוציא רק בספרות שאני מוציא האם יש קאטץ קצת לא ברור לי הנושא הזה? דבר נוסף האם עם תעודה ליסודי אוכל ללמד בעל יסודי את המקצוע או שהתכנים שלומדים בעת התעודה שונים? תודה מראש, שי
ש
שני יונגר
לימודי חינוך הומניסטי
שלום שי,
הגישה החינוכי ההומניסטית למעשה עוסקת בשילוב של דיסציפלינות שונות בחינוך וההוראה בגישה יהודית. הרעיון הוא דווקא לא במיקוד בתחום יחיד אלא בלימודים בראייה רחבה יותר.
התעודה נלמדת בחלק מהמכללות לחינוך ומוכרת ככל תעודות ההוראה האחרות. הלימודים מתאימים לבתי הספר היסודי ולבית הספר העל יסודי.
בברכה, שני
ש
שי
תודה, אבל אני ממש לא מבין
מהתשובה שענית לי אני מבין שלתעודה זו יש יתרון על פני תעודות אחרות כי דרכה אני יכול ללמד גם מקרא וגם ספרות או שאני טועה? אני מעט מבולבל, שכן שוחחתי היום עם אחת המכללות ונאמר לי שזוהי תעודה כללית כמו BA כללי ועל מנת ללמד אצטרך תעודת הוראה ממשית בתחום. מה נכון???