שלום, יש לי דילמה לגבי הלימודים: אני אדם שמאוד אוהב לעבוד עם ילדים והתנסתי בעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים במשך שנתיים במסגרת ש"ל ומאוד נהנתי. מצד שני יש לי משיכה ואהבה לתחום האמנות. לכן חשבתי ללמוד בשלב ראשון חינוך מיוחד ולהתמחום באומנות ובעתיד ללמוד תרפיה באומנות. בררתי לגבי לימודים בבר אילן והבנתי שהתואר בחנ"מ מקנה רשיון לעסוק בהוראה ללא תעודת הוראה. לגבי כך יש לי כמה שאלות: 1. בקבלה לעבודה בבי"ס האם יש הבדל בין מי שסיים לימודים במכללה או אוניברסיטה? 2.האם העובדה שיהיה לי רק רשיון בהוראה ללא תעודת הוראה תשפיע על הקבלה שלי לעבודה ? 3. האם אקבל משכורת זהה לבעל תעודת הוראה גם אם יהיה לי רק רשיון בהוראה? 4. במידה ואני עושה תעודת הוראה בחנ"מ האם אני יכולה להתמחות באומנות על מנת שבעתיד אוכל להתקבל ללימודי ריפוי בעיסוק 5. בשורה התחתונה האם עדיף לי ללמוד במכללה תעודת הוראה לחנ"מ על פני תואר בחינוך מיוחד בבר אילן?
תודה רבה!
ר
רינת כהן
תרפיה באמנות
אמנם אני לא מבינה גדולה בעניין אבל למיטב ידיעתי אין אפשרות לעסוק בהוראה ללא תעודת הוראה. לימודי תואר ראשון + תעודת הוראה לוקחים בממוצע 4 שנים. גם לי הייתה את הדילמה הזאת והחלטתי ללכת במסלול המהיר לטיפול באמנות. אני לומדת לתואר ראשון במדעי ההתנהגות בשילוב אמנויות במכללה האקדמית לחברה ואמנויות. במסגרת הזה אני סוגרת את כל תנאי הפסיכולוגיה להם אני זקוקה לתואר השני בטיפול באמנות + המון שעות אמנות שגם נדרשות לתואר השני. מעבר לעובדה שהתואר הזה יחסוך לי את כל ההשלמות שאני צריכה לתואר השני (שמהמחקר שעשיתי לוקחות בין שנה לשנתיים) הוא גם ממש חווייתי ומעניין ועובד על הרבה אלמנטים שיהיו חיוניים לתואר השני .אגב, רוב האנשים שלומדים איתי בכיתה מייעדים את עצמם לתואר השני שזה דווקא נחמד. אם אתה יודע שהכיוון שלך הוא טיפול באמנויות הייתי שוקלת בחום את התואר הזה, גם תהנה ממש וגם תקבל את כל מה שאתה צריך להמשך .
ש
שני יונגר
תואר ראשון בחינוך מיוחד
שלום הילה,
קשה לומר מי עדיף סטודנט ממכללה או מאוניברסיטה. אם ההמלצות וציונים של העבודה המעשית שלך הם גבוהים, אז לא משנה היכן למדת הכי חשוב איך היית בשטח. כך גם לגבי עניין רישיון ההוראה ללא תעודת הוראה, לשיקולה של מנהלת בית הספר אם לקבל מורה לעבודה ללא תעודה הוראה ורק עם רישיון הוראה. הדירוג לשכר מבוסס על התואר האקדמי, אך לא תוכלי להמשיך ללימודים מתקדמים ללא תעודת הוראה. עם זאת, את תעודת ההוראה תוכלי לעשות במקביל לעבודה בעתיד, כלומר היא לא תפריע לך לעבוד כמורה. עם תעודת הוראה בחינוך מיוחד תוכלי בהחלט ללמוד לתואר שני בטיפול באומנויות.
לגבי ריפוי בעיסוק, תנאי הקבלה הם גבוהים יחסית לתואר הראשון בתחום, לכן על-מנת להתקבל ללימודים עם תואר אקדמי בוודאי ידרוש שתהיי בעלת ממוצע ציונים גבוה, קחי זאת בחשבון.