היי, אני בעלת תואר במדעי החברה, מעוניינת לעשות הסבה לחינוך מיוחד. הבנתי שאם אני רוצה ללמוד באוניברסיטה אני צריכה לעשות תואר בחינוך מיוחד שאורך שלוש שנים+תעודת הוראה ואילו במכללות אני יכולה לעשות הסבה שלוקחת שנתיים. לא הצלחתי להבין מה ההבדל מעבר למובן מאליו, האם מבחינת קבלה למקומות עבודה יש יתרון לאחד המסלולים? האם העובדה שיהיו לי שני תארים ראשונים תביא אותי לדרגת שכר גבוהה יותר (במידה ואעבוד במשרד החינוך)? ואיך נראה שוק העבודה בתחום? האם יש קושי במציאת עבודה? תודה מראש על התשובות
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה
שלום טלי,
מסלול הסבת אקדמאים קיימים בחלק מהמכללות בארץ. הם החלו להתקיים לפני מספר שנים לאור מחסור משמעותי במורים בתחומי דעת מסוימים בבתי הספר. בעבר היו תוכניות אלו במסגרת מימון ממשלתי כי לעודד כמה שיותר אקדמאים להצטרף לשורות אנשי ההוראה בישראל. תוכניות אלו הוכיחו את עצמן כמוצלחות מאוד ובוגריהן ברובם מביאים תוצאות יפות, לכן ממשיכים להתקיים.
הסיבה בגללה תוכניות לימוד אלו קיימות במכללות, היא ששם קל יותר להיות גמישים ולעשות שינויים. באוניברסיטאות מציעים לימודי תואר ראשון עם פטורים, אשר בסה"כ חוסכים לך סמסטר אחד. כאקדמאית אני ממליצה לך לבחור במסלול הסבה.
אני חוששת ששני תארים ראשונים לא ישפיעו על השכר שלך כמורה, אבל כדאי לברר זאת מול משרד החינוך ואופק חדש, הדברים מאוד מורכבים.
לגבי מציאת עבודה כמורה, הכל תלוי בתחום שלך ובהצלחתך בלימודים. למורים טובים בדרך כלל יש מקום עבודה בסופו של דבר. עם זאת בתחומי דעת מסוימים קשה למצוא עבודה ביחס לאחרים. יש גם אזורים בארץ שבהם יש מחסור במורים ואחרים בהם יש עודף במורים. קשה לומר בוודאות.