שלום, שמי שרון, ואני בפרשת דרכים בקריירה שלי. אני בעלת תואר ראשון במדע המדינה ויחב"ל מהעברית ותואר שני במינהל בחינוך מאוניברסיטת ת"א. בנוסף, יש לי ניסיון עשיר בחינוך הבלתי פורמלי (מורה חיילת, ריכוז שבטי צופים, אולפן ועוד). בחמש השנים האחרונים עסקתי בתחומים אחרים. רציתי לשאול בהתחשב בנתונים אלה, ובכך שאני במקום בחיים שהבשלתי לתחום ההוראה, כמה זמן אצטרך להקדיש ללימודי תעודת הוראה באזרחות או/ו במדעי החברה, היכן ניתן לעשות זאת, האם יש תכניות מיוחדות לאנשים עם רקעים דומים לשלי, מה צפוי להיות גובה השכר וכל מידע שאוכל לקבל בנושא. בתודה מראש!
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה
שלום שרון,
הרקע שלך יכול לעזור לך בשלב שבו תחפשי עבודה לאחר הלימודים. עם זאת, אין התחשבות מבחינת משנה הלימודים בעבודות קודמות. יש עם זאת אפשרות להקלה בתנאי הקבלה במוסדות לימוד שיראו לנכון לעשות זאת, לאור העובדה שאת מגיעה מהתחום, אך זו בחירתם וזכותם של מוסדות הלימוד אם להתחשב בכך או לא.
לימודי ההסבה לתעודת הוראה לאקדמאים אורכים בין 2-4 סמסטרים, תלוי בעולם התוכן הנבחר. לגבי שכר, מדרגות השכר באופק חדש הן תחילת העסקה בשכר של 5581 ₪ לחודש. ומשם הכל תלוי בעלייה בדרגות. ייתכן ויתחשבו בהיותך בעלת תואר שני וייתכן שלא. אבל את הדברים הללו תוכלי לדעת רק אחרי שתתקבלי לעבודה כמורה.