שלום רב! כשהחלטתי ללמוד תואר ראשון לחינוך עם תעודת הוראה חשבתי ללכת על יסודי. בעת ההרשמה נאמר לי כי הנתונים שלי גבוהים מאד, וייעצו לי ללכת ללמידת חינוך לבתי ספר על יסודיים. נרשמתי לשניהם עד שאני אחליט לקראת אוקטובר. השאלות שלי הן בעצם מה עדיף? האם לימודים לעל יסודי קשים בהרבה מלימודים ליסודי? או שעדיף ללכת על הקל יותר שזה ככל הנראה לבתי ספר יסודיים? והכי חשוב - האם באמת אני יוכל ללמד ביסודי מבחינת קבלה גם אם יש לי תואר סופי בעל יסודי? תודה רבה מראש!
ש
שני יונגר
התלבטות בין יסודי לעל יסודי
שלום נטלי,
אני מניחה שייעצו לך לבחור במסלול על יסודי כי את בהחלט ברוחה מרשימה. עם זאת, הכל תלוי בטווח הגילאים שאת תאהבי לעבוד בו. העובדה עם תלמידי בית ספר יסודי שונה כל כך מהעבודה עם תלמידי תיכון, שאת בוודאי תהיי בעלת העדפה לכאן או לכאן.
לומר לך מה טוב יותר עבורך, אינני יכולה כמובן וזו לגמרי העדפה שלך באופן אישי. עם זאת, חושב שתדעי כי אפשר לשנות כיוון ולהתחרט. לעיתי בוחרים בטווח גילאים מסוים ומגלים עם הזמן שלא מתחברים כמו שחושבים במהלך הלימודים. ולכן יש אפשרות למורים ללמוד לתעודת הוראה נוספת הקרויה הרחבת הסמכה, שם ניתן לעשות את כל השינויים לכל טווחי הגילאים ותחומי הלימוד.
אם יש לך תעודת הוראה בתחום העל יסודי, תצטרכי ללמוד להרחבת הסמכה לבית הספר היסודי כדי לעבוד כמורה בבתי ספר יסודיים.