היי, שמי הדר..אני בת 20 ואני באמצע קורס הפסיכומטרי שלי. החלטתי שאני רוצה ללמוד הוראה לבית ספר יסודי כי אני יודעת שמתאים לי התחום הזה ואני גם מאוד אוהבת ילדים. רציתי לדעת אם יש מוסד מסויים שלימודי תואר ראשון נחשב בו יותר? .. שמעתי שמכללת גורדון נחשבת טובה אך האם לא עדיף לצאת עם תואר של אוניברסיטה? מה נחשב יותר בשוק העבודה?
שאלה שניה, האם ציון של 600 בפסיכומטרי וממוצע 92 בבגרויות יספיק כדי להתקבל ללימודי הוראה במכללה נחשבת/אוניברסיטה?
תודה ויום נעים :)
מ
מכללת אורנים
מוסד מועדף ללימוד הוראה
היי הדר ותודה על פנייתך. לא ידוע לי על יוקרה של מוסד מסוים יותר מאחרים וההמלצות והשמועות שתקבלי מאנשים ישתנו בהתאם לאופן שבו הם התייחסו ללימודיהם בעבר ולקשיים שהם נתקלו בהם באופן האישי שלהם, עבורך הדבר יכול להיות טוב יותר, ואולי להיפך. נסי להגיע לימים פתוחים במוסדות שונים על מנת לבדוק את ההוויה בעצמך. לגבי ההבדל בין אוניברסיטה למכללה- אין הבדל לאחר הלימודים בעת חיפוש העבודה באם את מגיעה עם תואר של מכללה או אוניברסיטה, אך באופן הלימוד ישנם הבדלים שונים (כמו התנסות מעשית שאין באוניברסיטאות). לפי דעתי, ממוצע הבגרויות שלך והפסיכומטרי יספיקו לשם קבלה ללימודים בחינוך לבית ספר יסודי במוסדות הללו, אך בדקי ליתר בטחון בין המוסדות שבהם את מתעניינת היות ותנאי הקבלה משתנים בין מוסדות. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.