שלום רב אני נמצאת בשלב שאני מתלבטת מה כדאי לבחור ללמוד הייתי בייעוץ ואחד התחומים שמתאים לי ללמוד אותם זה מורה לחינוך מיוחד אני פשוט לא יודעת אם זה דבר שמתאים לי הייתי בשירות לאומי ואמרו לי שזה ממש מתאים לי להיות מורה כשנתנו לי להיות מול כיתה הרגשתי מצד אחד לחץ של חוסר משמעת מתלמידים ופשוט גם השאלה אם העבודה היא עבודה עמוסה שצריך להכין כל יום מערכי שיעור ואין חופשיות שחוזרים מהלימודים ? ובקשר למורה לחינוך מיוחד...ראיתי שיש גם תואר בלקויות למידה ... הייתי רוצה לעשות תואר ראשון ולהתקבל להוראת שזה יכול להיות לגיל הרך כיתות א' ב' או מורה לילדים שיש להם לקויות למידה ועזרה גם של סייעת איזה תואר אני צריכה לעשות ?
ש
שני יונגר
לימודי חינוך מיוחד ותעודת הוראה לבית הספר היסודי
שלום מעיין,
את צריכה לעשות תואר ראשון בחינוך מיוחד ולעשות תעודת הוראה לבית הספר היסודי בחינוך מיוחד. תעודת הוראה לגיל הרך מדברת על גני ילדים.
לגבי עבודת המורה, תלוי באיזו מסגרת עובדים, אך יש גם עבודה בבית מעבר לשעות הכיתה. בחלק מהמקרים ובחלק מהתקופות בשנה יש הרבה עבודה מעבר לשעות פעילות בית הספר ויש תקופות שהרבה פחות. זה גם מאוד תלוי בך ובכמה שאת תשקיעי בכיתה שלך.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
מתאים לי להיות מורה?
היי מעיין ותודה על פנייתך. ההתלבטות שלך היא לגיטימית מאוד היות ואת נמצאת בשלב של בחירת העתיד שלך. לגבי ניסיון העבר שלך, בלימודים לתואר ראשון בחינוך והוראה אני מציעה לך למצוא מוסד לימודים המשלב במהלך הלימודים גם אימוני הוראה על מנת לקבל את מלוא ההתנסות, במידה ואכן תבחרי ללכת בדרך זו. חשוב לציין כי תחום החינוך הינו תחום שבו עושים את המלאכה מהלב ואם אינך בטוחה שזה אכן מה שאת רוצה נסי לברר על אופציות נוספות. החששות תמיד נמצאים ומלווים גם מורים ותיקים ומלאי ניסיון בתחום, אך את תקבלי את הכלים לניווט כיתה ואסרטיביות בהתאם לצורך. בנוגע לשאלתך, את מדברת בעצם על שני מסלולים נפרדים: את יכולה לעשות תואר ותעודת הוראה לגיל הרך ואז אז תסיימי כגננת ותמצא איתך בגן גם סייעת או לעשות תואר בחינוך המיוחד בהתאם לסוג האוכלוסייה איתו תבחרי לעבוד (אוטיזם, לקויות למידה, פיגור, הפרעות התנהגות ועוד), ובהתאם לסוג הכיתה יוחלט אם תהיה לך סייעת (כמו בכיתות חינוך מיוחד, אך לא בכיתות שילוב מפני שבכיתה כזו את עובדת באופן פרטני יותר ומתגברת תלמידים בעלי לקויות למידה). נסי לקרוא קצת על המסלולים השונים על מנת להגיע להחלטה. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.