שלום... אני כבר בת 23 וכבר כמה שנים מתחבטת עם השאלה הגדולה "מה ללמוד" ו"במה לעסוק"... אני נחשבת בין החברות כאחת שתפור עליה חינוך. העניין הוא שאני מרגישה שעם כל השנים שעברו בהם הדרכתי בתנועת נוער, אח"כ בשירות לאומי רכזתי סניפים של תנועת נוער וכו', אין לי באמת עצבים לזה. זה מקצוע שמצריך המון אורך רוח וסבלנות ואני מרגישה שלא תהיה לי לאורך זמן.. אני לפעמים ממלאת מקום ומרגישה שאני נכנסת לכיתה וכבר מתחילה לפהק.... אז אני מחפשת תחום- בחינוך- והיות ואני נורא אוהבת את התחום הזה, אבל לא בקטע של להתעסק עם בעיות משמעת וכו' אלא יותר בקטע של "ללמד"- להקנות חומר, ובעיקר מהצד הארגוני- לארגן פעילויות, ימים מיוחדים וכו'- אני מאוד מאוד אוהבת את זה וטובה בזה. שאלתי היא אם כן, האם יש תחום שניתן ללמוד בחינוך שהוא במהותו חינוכי, אך יותר "מהמשרד, מהשטח, ולא מחייב קשר רציף וכו' עם תלמידים? תודה מראש!
ש
שני יונגר
מסלולי לימוד בחינוך
שלום שלומית,
אולי כדאי שתבדקי לגבי מסלולי הלימוד של חינוך בלתי פורמלי או חינוך עם התמחות בנוער בסיכון. שם יש תפקידים הרבה יותר דומים למה שאת מתארת שמעניין אותך.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
תואר בחינוך ללא הרצון להיות מורה
היי שלומיתיצ ותודה על פנייתך. אני יכולה להבין את דברייך בנוגע לחוסר החשק שלך להתעסק בדברים הנלווים לתחום ההוראה והחינוך והרצון להתמקד נטו בלימוד עצמו. יחד עם זאת לצערנו, הדבר אינו כך ולא ניתן להשמיט את כל ה"מסביב", היות ומדובר בעבודה עם ילדים שגם להם לעיתים משעמם והם מתעסקים בהפרעות ובעיות משמעת כדי להראות את הקושי והשעמום. מה שכן, אני יכולה להמליץ לך לנסות להשתלב בעמותות חינוכיות לדוגמא כאלו המקדמות ילדים למצויינות מהפריפריה (למשל...) שבהן הלימוד הוא חווייתי ושונה לחלוטין ממה שנעשה בבתי הספר ובחינוך הפורמאלי. הדבר עשוי "להכניס" בך מוטיבציה ויצירתיות רבה, שלדברייך אני מבינה שיש לך ושזה מה שאת מחפשת. עבודה בכפרי נוער, עמותות וכדומה עשויה להראות לך צד שונה וחדש לחלוטין עבורך של תחום החינוך, אך הקשר לדעתי חייב להיות רציף, שזה חלק ממהות החינוך והיחס האישי במקומות הללו. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.