אני לומדת לתואר ראשון בייעוץ חינוכי וראיתי שתנאי קבלה לתואר שני זה לפחות 3 שנים בתחום החינוך. זה אומר שאני חייבת לעשות תעודת הוראה ולהיות מורה? מורה אני לא רוצה ולא יכולה להיות מנסיבות מסוימות. הכוונה שלי מלכתחילה היא ייעוץ ! מה אפשר לעשות? האם אחרי שנה שניה אפשר לשנות מסלול למשאבי אנוש? אני מניחה שכן אבל זה יוסיף לי עוד שנה ללמוד חוץ מהשנה הבאה? אני מצטערת שלא חשבתי על זה קודם :\
מ
מכללת אורנים
תואר שני ייעוץ חינוכי
היי ותודה על פנייתך. על מנת להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי אכן ישנה דרישה של תעודת הוראה ו-3 שנות ותק. אין זה מחייב אותך לעבוד כמורה בחינוך הפרונטאלי וישנן מגוון אפשרויות נוספת של צבירת ותק בעבודה חינוכית. לגבי שינוי המסלול חשוב שתבדקי את הנושא מול מזכירות החוג במוסד הלימודים בו את לומדת אך קחי בחשבון שאכן ייתכן ותצטרכי להשלים קורסים נוספים שפספסת בשנתיים הראשונות (אם הבנתי אותך נכון).שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
ה
המשך לשאלה
אוקיי אז זה לא מחייב אותי
בתחום של מורה בחינוך הפרונטאלי. מה האופציות שכן יש? ואני אברר..רק רוצה לדעת מעכשיו מה האופציות שיכולות להיות בתחום החינוכי. כל העבודות שיכולות לעזור לתואר שני
מ
מכללת אורנים
המשך לשאלה
אם את הולכת לכיוון תחום כמו חינוך מיוחד לדוגמא בתעודת ההוראה תוכלי לעבוד כמורת שילוב, שאינה מלמדת כיתה באופן פרונטאלי אלא מלמדת לרוב תלמידים באופן פרטני, והמשרה קיימת בכל בית ספר יסודי לחינוך רגיל. ישנן אופציות נוספות בחינוך הבלתי פורמאלי כמו בכפרי נוער, עמותות חינוך שונות ועוד. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.