שלום רב! שמי ליאת ואני עובדת למעלה משנתיים כמורה מחליפה בבי״ס יסודי וכסייעת בכיתת חינוך מיוחד המשולבת בבי״ס רגיל. בנוסף לכך אני גם עובדת ומפעילה בצהרונים. אני אוהבת את העבודה ואת תחושת הסיפוק שבה. רציתי לברר לגבי מסלול לימודים לתעודת הוראה ותואר ראשון לגילאי 30פלוס והאם הותק שיש לי יכול לעזור בנושא זה. אודה על תשובתכם. ליאת
ש
שני יונגר
לימודי חינוך והוראה בגיל 30+
שלום ליאת,
הוותק שלך בהחלט יכול לעזור לך בתחום הכי חשוב והוא מציאת עבודה בסיום הלימודים. למרות מה שרבים חושבים, בתחום ההוראה יש אזורים ותחומים מוצפים ביותר במורים, מה שמקשה מאוד על חלק מהמבוגרים במציאת עבודה ולעיתים הם צריכים אף לנסוע לעיר אחרת לשם כך.
לגבי שאר הדברים, אין בניסיון יתרון מלבד בחלק המעשי, אותו את אמורה לעשות ביתר קלות לעומת חבריך לכיתה הלא מנוסים.
בגיל 30+ את גם לא חייבת להציג תעודת בגרות וייתכן ותמצאי בזכות ניסיונך כי תנאי הקבלה נוחים יותר באופן כללי. את כן ככל הנראה תדרשי למכינה קצרה של גיל 30+ שאורכת בין חודש וחצי לשלושה חודשים, שמטרתה להכניס לעניינים.
בהצלחה, שני
מ
מכללת אורנים
לימודי תואר ראשון והוראה לגילאי 30+
היי ליאת ותודה על פנייתך. מסלול משולב של תואר ראשון ותעודת הוראה הינו מסלול המכשיר אותך להוראה וחינוך בתחום ספציפי, כאשר בשנה הרביעית את מיישמת את הסטאז'. בשנה זו תוכלי למצוא יתרון בותק שצברת במהלך חיפוש העבודה. מלבד זאת, הותק לא יוכר לך במהלך הלימודים כנקודות זכות, אך יוכל לסייע לך בהבנה ויישום טוב יותר של החומר הלימודי. מבחינת הגיל, ישנן הקלות שונות מבחינת תנאי הקבלה ללימודים אך רצוי לברר זאת בטרם בחירת המוסד, שכן תנאי הקבלה משתנים. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
ל
ליאת
עוד שאלה קטנה...
שני ואורלי, תודה רבה על התשובות המלאות :) יש לי בגרות מלאה אבל הממוצע לצערי פחות מ 92 ולכן אני חייבת פסיכומטרי. האם ישנן מכללות שבהן אני יכולה ללמוד שם ללא פסיכומטרי או שהאופציה היחידה שיש לי זה להירשם ללימודים באונ' הפתוחה? שם עד כמה שידוע לי אין צורך בפסיכומטרי. העניין חשוב לי כי אני רוצה להתחיל ללמוד כבר בסמסטר הקרוב. אודה על תשובתכם. ליאת